3hetes múlt a kislányom használhatom neki a Gabi édes álom fürdetőjét?
Nyugodtan használhatod, a mindenmentes-anyukák véleményét, meg nyugodtan félre is teheted.
Mi is használtuk a Gabi babafürdetőt, igaz, mi nem ezt a fajtát, hanem a sensitive-et. Ez volt az egyetlen dolog, amitől semmi baja nem volt, minden mástól, de még a gyógyszertári fürdetőtől is kiszáradt a bőre. Az meg, hogy sima vízzel mosd, elég abszurd. A sima víz nem fogja eltávolítani a bőréről az ida nem illő dolgokat. Ha megtenné, akkor nem találták volna ki a szappant és az egyéb tisztító szereket. Gondold csak el, szegény gyereknek is jár, hogy az intim részeit rendesen megtisztítsd és ne kakis/pisis pelenkából visszamaradt dolgokban érlelődjön.
Szerintem használhatod, ezeket a fürdető szereket már úgy fejlesztik ki, hogy ne okozzanak gondot a babák érzékeny bőrének.
Mi egy ideig az orvos által felirt fürdető krémet használtuk, de utána áttértünk a neogranormonra. Semmi baja a pici bőrének, sőt, azóta nem is szárad ki annyira. Nem próbáltam a sima vizes fürdetést, egyszerűen azért, mert ha én magam nem fürödnék így sose, akkor evidens nekem, hogy a babát sem fogom csak sima vízzel fürdetni. De ez csak az én véleményem, mindenki úgy csinálja ezt is, ahogy akarja.
Ami a tiszta vízzel fürdetést illeti még, nekem az ismerettségi körömben is csinálják sokan. Nagyjából fele-fele arányban vannak azok, akik csak sima vízzel és azok akik valami fürdető használata mellett furdetik a gyerekeiket. A tapasztalat az, hogy azoknál a babáknál, akiknél csak vízzel fürdetés a módi, gyakrabban fordul elő pelenka kiütés, de volt komolyabb bőrfertőzés is. Azoknál a babáknál pedig, akiknek a fürdetéséhez használnak szappant, gyakrabban szárad ki a bőrük, de ezt ellensúlyozni tudják testápoló krémmel. Nyilván ez az én ismerettségi köröm tapasztalata. Mindkettőre van egyébként pro és kontra vélemény,amiben vagy van igazság vagy nincs.
Attól, hogy "nem hal bele senki", még undorító :)
Gondolom, ha kakis lesz a kezed pelenkázásnál, akkor is csak leöblíted kis langyos vízzel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!