Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kezdenek a babák az...

Mikor kezdenek a babák az anyjukhoz ragaszkodni? Amikor már nem mindegy, hogy ki ringatja, altatja, gondozza őket?

Figyelt kérdés
2 hónapos babám ugyanúgy bújik akárkihez, mint hozzám, bárkinél megnyugszik. Megjegyzem, hogy szívesen adom is dajkálásra. Ennek persze egyfelől örülök, mert nagyon szociális, tenyleg mindenkinek örül, mindenkire mosolyog, de aggódom is, hogy miért nem ragaszkodik hozzám látszólag egyáltalán. Szerintem fel sem tűnne neki, ha holnaptól más szoptatná. :D Ez normális? Meddig ilyen? (Nem azt várom, hogy csak nálam maradjon meg, sőt... Csak olyan jó lenne érezni valami kis kölcsönösséget:))
2022. jún. 3. 11:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
43%
azt írtad aggódsz miért nem ragaszkodik hozzád egyáltalán. tehát elvárod hogy a 2 hónapos gyerek felismerjen, különbséget tegyen és jobban ragaszkodjon. hm… ja tényleg nem várod el. bocs.
2022. jún. 3. 14:33
 12/17 A kérdező kommentje:
Akkor rosszul fogalmaztam, nem aggódom, hanem rossz érzéssel tölt el.
2022. jún. 3. 14:40
 13/17 anonim ***** válasza:

Nálunk kb. fél évesen kezdődött, ma már ott tartunk, hogy csak engem fogad el etetésnél, altatásnál, bárhová megyek a lakásban jön utánam ordítva.. persze jó érzés, hogy így ragaszkodik, de néha jól esne egy kis szabadság, élvezd még ki szerintem. 😄

14 hónapos lányka anyukája

2022. jún. 3. 15:05
 14/17 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk is most 1 év körül jött el a brutális szeparációs szorongás (anya, anya, anya), akkor, amikor elindult, az én lányom is 14 hónapos. Talán a durva része lecsengett 2 hét alatt, de még a szöszt is csak én vehettem le a ruhájáról, még az apja sem, ilyen szintű volt :D Amúgy megismerni megismert már sokkal korábban, meg természetesen hozzám kérezdkedett oda hamarabb, hozzám mászott/kúszott vissza, rám nézett társaságban, ha másnál volt, ezek már jönnek majd szerintem is olyan 4-5-6 hónaposan, de a nagyon anyás korszak tényleg később lesz. Egyébként képzeld el, volt egyszer, hogy elutaztunk a lányom 3 hónapos korában, és volt egy úti tusfürdő még régebbről a nesszeszeremben, azzal fürödtem le, és rögtön utána nem akart szopizni, aztán mire rájöttünk, hogy valószínűleg nem volt ismerős az illatom...akkor hónapokig nem váltottam tusfürdőt. Szóval megismernek, ragaszkodnak ők a maguk módján, csak még nem tudják kifejezni.
2022. jún. 3. 16:17
 15/17 anonim ***** válasza:
55%
3-4 hònaposan az èn gyerekem leginkabb velem szeretett lenni.
2022. jún. 3. 16:18
 16/17 anonim ***** válasza:

Az első gyerekem 5 évesen kezdett hozzám bújni, puszit adni, ragaszkodni. Babaként sem látszott rajta hogy igényelné a szülői ragaszkodást. Elkönyvelte hogy jelen vagyunk, de a saját dolgaival törődött, sosem tarthattam az ölemben vagy ilyenek..

Második gyerek már anyásabb volt szinte újszülött kortól, én tudtam csak megnyugtatni, én tudtam csak mire van szüksége. De ahogy nyílt neki a világ (mászás, mozgás, járás) jött a távolság tartás és most 1 éves korra alakult ki, hogy magától az ölemben ül, rám hajtja a fejét, igényli a figyelmem (nem hisztis jelleggel). Jól esik, végülis csak 5 évet kellett várnom és mindkét gyerek ragaszkodni kezdett hozzám 😄

2022. jún. 3. 20:34
 17/17 anonim ***** válasza:
71%
Valamennyire minden gyereknél előjön, de nem egyforma mértékben. Fiamnál tök lightos volt, nem is tartott sokáig, és még a legdurvább időszakban is az apjával és a mamáival simán nélkülem is elvolt. A lányomnak ellenben volt olyan periódusa, hogy még az apja sem volt jó neki, pedig amúgy imádja, rengeteget van vele a férjem, és mindenből kiveszi a részét. És jóval tovább is tartott nála babakorában is meg most is, ebből a második szepa-felvonásból most kb 1 hónapja érzem, hogy jön kifelé, aztán 2 éves lesz ebben a hónapban.
2022. jún. 4. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!