Mikor kezdenek a babák az anyjukhoz ragaszkodni? Amikor már nem mindegy, hogy ki ringatja, altatja, gondozza őket?
Nálunk kb. fél évesen kezdődött, ma már ott tartunk, hogy csak engem fogad el etetésnél, altatásnál, bárhová megyek a lakásban jön utánam ordítva.. persze jó érzés, hogy így ragaszkodik, de néha jól esne egy kis szabadság, élvezd még ki szerintem. 😄
14 hónapos lányka anyukája
Az első gyerekem 5 évesen kezdett hozzám bújni, puszit adni, ragaszkodni. Babaként sem látszott rajta hogy igényelné a szülői ragaszkodást. Elkönyvelte hogy jelen vagyunk, de a saját dolgaival törődött, sosem tarthattam az ölemben vagy ilyenek..
Második gyerek már anyásabb volt szinte újszülött kortól, én tudtam csak megnyugtatni, én tudtam csak mire van szüksége. De ahogy nyílt neki a világ (mászás, mozgás, járás) jött a távolság tartás és most 1 éves korra alakult ki, hogy magától az ölemben ül, rám hajtja a fejét, igényli a figyelmem (nem hisztis jelleggel). Jól esik, végülis csak 5 évet kellett várnom és mindkét gyerek ragaszkodni kezdett hozzám 😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!