Mi a véleményetek a baba gyógytornáról? Párom szerint csak a pénzlehúzásról szól, merthogy mi is megtanultunk járni. Mozgásfejlődés miatt hívtam el, mert más baba már mászik.
"diszlexia nem ezért lesz(mivel az vagyok így ezt vagom"
Elég hülye indoklás, kb. mintha azt mondanám: szemüveges vagyok, ezért értek a szemészethez. Nyilván nem.
A fejlődésneurológia nem viccnek van. Szakorvosi javaslat nélkül botorsag kezelgetni a gyereket, mert nagyobb kárt okoz, mint hasznot. Pl: egy SMA-s gyereknek csak a leépülését gyorsítja, ha ész nélkül terápiat kap.
Ezt belátni nem kellene, hogy nehéz legyen.
Hát ha a gyerek doki szerint tök egészséges de közben rohadtul elvan maradva ott a fejlődés neurológus csak széttárja kezét hogy ez van.kozben te továbbra is ott állsz egy gyerekkel aki nem fejlődik, mint az enyém különösebb baja nincs csak beállr a háta de ezzel a fejlődés neurológus pont nem tud kezdeni semmit.
A rossz szemem nem izgatna annyira szemüvegesként hogy utána olvassak,míg a diszlexia érdekelt, hogy miért lettem ilyen..
"ott a fejlődés neurológus csak széttárja kezét"
"de ezzel a fejlődés neurológus pont nem tud kezdeni semmit."
Ti se jártatok egy neurológusnal se, az hétszentség.
24, pont nem, de áltasd csak magad, hogy feleslegesen mentetek volna megfelelő szakemberhez.
Egy tanult, végzett neurológus nem mond olyat, hogy lusta baba, mert lusta baba nincs. Olyan sincs, hogy a nagyobb súlyú baba a súlya miatt később csináljon valamit, mert pont a súlya erősíti meg (=vesd össze a saját testsúlyos edzésformákkal).
A nagy súly csak izomtónuszavar esetén hátrány. Pl: hipotóniánál.
Egy neurológus rengeteget segíthet a megfelelő terápiás irányvonal kijelölésében és a folyamatos kontrollal.
A gyógytornát, különböző terápiákat a világ legjobb dolgának tartom, ha valóban szükség van rá. Kislányunk nagyon súlyos agykárosodást szenvedett, rengeteget köszönhetünk a különböző fejlesztéseknek, nélkülük nem tudna még ülni sem. De ha nincs lemaradás, akkor teljesen felesleges fejlesztéssel belenyúlni az idegrendszer fejlődésébe.
Mennyi idős a gyerkőc, hogy úgy gondoljátok le van maradva? Heti 3-szor miért menne a gyógytornász? Van valami betegség, sérülés diagnosztizalva? Szakorvos látta a gyereket?
Nem minden gyereknek jó bármelyik fejlesztés, és sajnos vannak lehúzós helyek is.
Mi ingyen jártunk a pestmegyei korai fejlesztőbe ott nem érdeke a felesleges csesztetésnek.
Mindwnt az utolsó percben csinált a fiam, úgy mentünk ha nem csinálja addig elkezdjük a tornát, de kb az előtte lévő napon megcsinálta.
Tanult neurológus mondta azt hogy lusta a baba , aztán pont azt hogy kövér azért nem mozog(ironikus hogy pont ezt írtad 😅) igenis nehéz jó orvost találni, nálam is neves ideggyógyász próbálta bemagyarázni, hogy nincs bajom(csak kiderult epilepsziás vagyok) és ez csak egy a sok orvosos sztorim közül. Nem számít hogy neves, sztk vagy magán doki, mindig volt olyan aki pl.jó fogam akarta kihúzni röntgen nélkül, rossz gyógyszert akart adni,félre kezeltek és kiderult nem a térdem beteg hanem a csípőm. Na most ugyanez gyerekkel: á semmi baja, upsz mégis köhög és beteg hoppá, nincs baj csak kövér...
Nem azért írom ezt mert ezt gondolom hanem mert tényleg ezt tapasztaltam, elvileg jó dokival. Azok írják hogy bízz az orvosban akik voltak olyan szerencsések hogy nem jártak pórul egy szar dokival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!