Ha az 5 hónapos babám stabilan ül az ölemben, szabad a játszótéren hintáznunk?
En mind a 2 gyerekemmel simán hintaztam így :)
Semmi bajuk nem lett.
Ha a mellkasodnak támaszkodik a háta, az nem számít ültetésnek.
"12. Idióta, olvass utána a blw-nek!"
Ez éppenséggel öngól, mert a blw szigorú szabályai szerint az önálló ülés főszabály. Pont ezért szokták később kezdeni az igény szerinti hozzátáplálást (=blw).
Csak a nagyon megengedő mellékvonal engedi az ölben etetést.
15-ös, szerintem továbbra sem tudod, hogy mi a BLW. Amit írsz, az nem teljesen fedi a valóságot.
Okos Tímea Kitti könyvében szó szerint így szerepel az ülésre vonatkozó szabály a 41. oldal/5 legfontosabb jel résznél:
"Biztonságosan tudja tartani a fejét és a törzsét, és így biztonsággal és stabilan tud egyenesen ülni. Azt fontos kiemelni Óvári Anna szerint, hogy nem az önálló kiülni tudás a feltétel, hanem az, hogy a gerinc menti izmokkal a tarkótól a fenekéig egyenes tudja a baba tartani magát. A szakember azt is kiemeli, hogy a külföldi gyakorlattal szemben itthon a Dévényes konduktorok és baba gyógytornászok szigorúan tiltják az ültetést. Ezért javasolják itthon az ölbe vételt az önálló kiülni tudásig."
A hozzátáplálás elkezdésével kapcsolatban pedig ezt írja a 39. oldalon:
"Mivel az anyatej nagyjából hat hónapos korig biztosítja a szükséges tápanyagokat, ezért ezután (vagyis a hat hónapos korig tartó kizárólagos szoptatás után) célszerű elkezdeni a szolidok bevezetését – ahogy javasolja a WHO, Unicef vagy éppen W. Ungváry Renáta laktációs szaktanácsadó is „Meddig elég az anyatej?” c. kiadványában..."
17, első hozzászólásom volt, így a "továbbra sem" nem nekem szól, viszont ez nem magyar találmány, így hót mindegy, hogy óvári mit költ hozzá. Az angol nyelvű szakirodalomban viszont így szerepel: "Baby should be
able to sit up, to avoid choking on food."
Egyértelmű, hogy nem az ölben evést értik alatta.
18-as
Ha szakirodalommal jössz ellenpéldaként, a minimum az, hogy leírod, melyik szakirodalomról van szó, hogy visszakereshető legyen az érvelésed alapja.
Visszatérve a hintázásra, sok játszótéren van fészekhinta. Abba belefekszel hanyatt,agadra hasaltatod a babát és mehet a menet :-)
Én hintáztam vele sima hintán hordozókendővel is, az tetszett neki a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!