5 hónapos gyereket egész nap tömni mindennel?Cukor és étolaj?
Sógornőmnek 5 hónapos a kisfia. Jártam/járok hozzá minden nap segíteni,de már annyira sajnálom a gyereket,hogy nem birok. Egesz nap tömi vagy altatja a gyereket.
Anyatejes a baba, van is még teje, de elkezdte a hozzátáplálást. Kap már sok mindent, főzelékként. Aztán ad neki tápszert abba kever gyümölcsöt meg valami baba pelyhet meg kap Sinlacot. De a gyerek nem nagyon akarja. Szopni szopik, de az összes többi kínszenvedés. Tömi a szájába, cumiból, kanállal, pohárral. Az egyik félét még meg sem ette a gyerek már csinálja a másikat, a gyerek meg már ordít ha meglátja a cumisüveget. Hiába mondasz neki bármit, hogy jó a súlya a gyereknek, hogy biztos nem éhes hiszen 2 perce fejezted be az előző kaja beletömését stb. Nem érdekli. Egész nap vagy eszik vagy alszik az a gyerek és csodálkozik, hogy napi 4-5-6 híg kaki van. A főzelékbe megy 1-2 kanál étolaj. A tápszerbe, sinlacba megy 1-2-3 kanal porcukor az 5 hónapos gyereknek... Bátyám is hiába mond neki bármit. Ha nincs otthon akkor ezt csinálja.
Konolyan vannak ilyen emberek?? Hihetetlen.
Hány éves ez a nő?
Hogy lehet ennyire fogalmatlan valaki? Védőnő, gyerekorvos nem ad semmi tanácsot?
Porcukor, még megértem, legyen édes a gyereknek, szívesebben egye (gondolom legalábbis ezért teszi bele a nemnormális…)
De az olaj minek? Az állagát akarja vele javítani?
És majd az én gyerek is az ilyen szülő gyerekével fog egy osztályba járni.
Teljesen igazad van, csak megutáltatja az evést szerencsétlen gyerekkel. De ahogy te és a bátyád (az apa) nem tudtok rá hatni, mi még kevésbé.
Esetleg az édesanyjára hallgat? Lehet, hogy ha ő mondaná ezt neki, elhinné, hogy hülyeséget csinál? Ha igen, akkor vele kéne beszélni erről. De inkább a bátyádnak (a mama vejének), nem neked.
A táplálás terén hihetetlen mennyire fogalmatlanok az emberek.
Én a családban láttam olyat, hogy az öt hónapos gyereknek pörkölt szaftot adtak. És nem úgy értve, hogy anyuka hagyta hogy az ujjbegyéről lenyaljon egy keveset, mert milyen vicces arcot vág tőle a gyerek. Nem. Rendesen kimért neki 50-60 ml-t, és kanállal nyomta be a szájába. A gyerek megette, és a nemnormális meg örült neki hogy milyen ügyesen eszik a gyerek.
Az étolajat nekünk is mondta a gyerekorvos, mert a kisfiam nagyon rossz evő, alig hízott, de nyilván nem 5 hónapos korában. Meg hogy minden evés után kapjon 1 kanál mézet vagy lekvárt.
Szegény baba. Milyen súlyban van? Ilyenkor még teljesen normális, hogy nem akar enni, ráadásul anyatejes. Reméljük nem lesz maradandó baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!