1.Hozzátáplálás után milyen a szeklet? 2.Igaz az, hogy ha a baba már bofizett akkor nem ker többet?
1,5 hónapja hozzataplalok, és olyan a baba kakija mint a jól formáhozhato gyurma, néha van benne egy egy emésztetlen kaja. Napi többször is kakil, ma szerintem 8-9 x kakilt, egyszer nagyobb adagot, a többi csak kevesebb. Normális ez? Amúgy szépen fejlődik.
2. Anyu mindig ezt mondja, de ha adom neki a kajat meg nyitja a szajat. Napi 2x van rendes étel- delelott valami gyumi vagy magan vagy zabbal vagy valamivel keverve, délután zöldség husival vagy rizs ilyesmik. Mikor jutunk el odáig hogy kenek neki egy vajas kenyeret? :D
1. A gyurma állagú kaki normális, az ételmaradék is az, főleg az elején, viszont a 8-9 kaki egyáltalán nem tűnik annak. Mindenképpen jelezném a gyerekorvosnak, akkor is, ha szépen fejlődik.
2. Ez a második dolog viszont butaság, azért böfiznek, mert a kanállal nyelnek levegőt is, aminek valahol ki kell jönnie :) Addig add neki, amíg nyitja a száját. Én onnan láttam, hogy nem éhes a lányom, hogy vagy elfordította a fejét, vagy elkezdett játszani, a kanalat piszkálni, nézelődni, mással foglalkozni, stb., inkább az ilyen jelekre hagyatkozz. Az, hogy mikor juttok el a vajas kenyérig, a babán múlik, pl. aki blw-zik, lehet, hogy már egészen hamar, mi viszonylag későn, 9 hónaposan kezdtük a falatokat, mert akkor ült stabilan a lányom, akkor fogadta el ő is a darabos ételeket, előtte nem tetszett neki. Próbálkozzatok, lehet, hogy nálatok ez az idő hamarabb eljön, itt is azt tudom tanácsolni, hogy a babád jeleit figyeld. Ha nem érdekli a falat, kilöki a nyelvével, játszik vele, ledobálja, akkor majd később próbálkoztok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!