Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1.Hozzátáplálás után milyen a...

1.Hozzátáplálás után milyen a szeklet? 2.Igaz az, hogy ha a baba már bofizett akkor nem ker többet?

Figyelt kérdés

1,5 hónapja hozzataplalok, és olyan a baba kakija mint a jól formáhozhato gyurma, néha van benne egy egy emésztetlen kaja. Napi többször is kakil, ma szerintem 8-9 x kakilt, egyszer nagyobb adagot, a többi csak kevesebb. Normális ez? Amúgy szépen fejlődik.

2. Anyu mindig ezt mondja, de ha adom neki a kajat meg nyitja a szajat. Napi 2x van rendes étel- delelott valami gyumi vagy magan vagy zabbal vagy valamivel keverve, délután zöldség husival vagy rizs ilyesmik. Mikor jutunk el odáig hogy kenek neki egy vajas kenyeret? :D

2022. máj. 9. 21:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. A gyurma állagú kaki normális, az ételmaradék is az, főleg az elején, viszont a 8-9 kaki egyáltalán nem tűnik annak. Mindenképpen jelezném a gyerekorvosnak, akkor is, ha szépen fejlődik.

2. Ez a második dolog viszont butaság, azért böfiznek, mert a kanállal nyelnek levegőt is, aminek valahol ki kell jönnie :) Addig add neki, amíg nyitja a száját. Én onnan láttam, hogy nem éhes a lányom, hogy vagy elfordította a fejét, vagy elkezdett játszani, a kanalat piszkálni, nézelődni, mással foglalkozni, stb., inkább az ilyen jelekre hagyatkozz. Az, hogy mikor juttok el a vajas kenyérig, a babán múlik, pl. aki blw-zik, lehet, hogy már egészen hamar, mi viszonylag későn, 9 hónaposan kezdtük a falatokat, mert akkor ült stabilan a lányom, akkor fogadta el ő is a darabos ételeket, előtte nem tetszett neki. Próbálkozzatok, lehet, hogy nálatok ez az idő hamarabb eljön, itt is azt tudom tanácsolni, hogy a babád jeleit figyeld. Ha nem érdekli a falat, kilöki a nyelvével, játszik vele, ledobálja, akkor majd később próbálkoztok.

2022. máj. 9. 22:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Altalaban napi 2,3 van. Csak tegnap volt ilyen sok… és kb mennyi idő mire az étel megemesztodik? Mert szombaton evett sütőtököset, tegnap szilvásat, arra gondoltam hogy az miatt lett olyan sokszor.
2022. máj. 10. 04:27
 3/5 anonim ***** válasza:
mennyit iszik? a kevés vagy kisebb kaki a kevés folyadéktól is lehet.
2022. máj. 10. 10:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát általában 1-2 nap alatt azért átmegy az étel rajtuk. Lehet, hogy kicsit meghajtotta a szilva, sütőtök. A napi 2-3 kaki viszont rendben van, főleg, ha gyurma állagú, nem hasmenéses.
2022. máj. 10. 15:26
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem 7-8 hósan érzett rá a fiam erre a falatka dologra. Macerás, mert nem ül, szóval ölben etetem, és sokszor leejti az ételt, nincs előtte asztal. Etetőszékben egyszerűbb lenne. De nagyon élvezi. Vajas kenyeret is adok neki, annyi, hogy csíkokra vágom. Megmarkolja és elnyammog rajta.
2022. máj. 10. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!