Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy éves kortól el lehet...

Egy éves kortól el lehet hagyni a tápszert? Milyen tejet szabad adni és milyen ütemben kell bevezetni?

Figyelt kérdés
Ha vki tud, szivesen venném,ha küldene olyan weboldal címet,ahol nagyon részletesen le van írva,hogy 1éves kortól milyen új dolgokat lehet adni a babának (tejföl,tojásfehérje,fűszerek..stb...)Köszönöm!
2010. szept. 17. 14:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Állitólag 3 éves korig tehéntejet nem,csak babatejet ajánlott adni.

A tápszert elhagyhatod,a tejitalok jöhetnek.Milupa például.

2010. szept. 17. 14:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Hát én már abszolút nem tudom mit lehet és mit nem, azt írom le ahogy én csináltam a lányommal amikor 1 éves volt, igaz most sem sokkal nagyobb / 18 hónapos:)/. A védőnőnkre hallgattam, benne teljesen megbízom. Tápszert addig adtam neki amíg el nem fogyott a megkezdett dobozzal, igaz nekem 1 éves korára már mindent evett! Utána bolti 2,8 %-os tejet vettem és kicsit vízzel felhigítottam, így adtam neki 2 napig, reggel este, majd 2 nap után el is hagytam a vizet és simán a 2,8-as tejet. Azóta is így csinálom.
2010. szept. 17. 14:07
 3/8 anonim ***** válasza:

[link]

főleg a 2. oldala

2010. szept. 17. 14:07
 4/8 anonim ***** válasza:
2010. szept. 17. 14:09
 5/8 anonim ***** válasza:
Én tehéntej párti vagyok (sokan nem értenek vele egyet, de nekem drága a babatej). Először harmados hígitásban adtam, majd felesben, végül simán. Nem volt tőle baja. Szerintem nem lehet rosszabb a babatejnél. Nagyon régen is ezt adták, és nem 1 éves kora előtt adod. Ha színes borítója van a gyermek kiskönyvének akkor abban van egy táblázat azt használhatod. Én mindig a védőnővel konzultáltam ha valami új felvetődött hisz az azért a biztos. Amik le vannak írva, nem tudni ki írta. Sok idő utánanézni, hogy tényleg biztos-e. A védőnő meg a gyerekorvossal párhuzamosan kialakított étrendet ajánlja. Én kaptam egy listát: 12 hósan: nyers uborka, retek vhagyma, fokhagyma szójatofu és tej, lencse, sborsó, bab, csicseriborsó, paprika, halak, tejszín, tejföl vaj, gabonapehely, árpapehely, roszpehely, gabonák, köles, hajdina, kakukkfű, oregáno, méz, tfehérje, mandula, mogyoró, szotyi, tokmag, teák (gyümölcs, gyógy). 18 hósan: kiwi, ribizli, szeder, egres, csipkebogyó, áfonya, málna, eper, ananász, mangó, grapefruit, juhtúró, juhsajt. Bár én volt amit előbb adtam.
2010. szept. 17. 14:10
 6/8 anonim ***** válasza:

[link]

ezt a 3-at találtam ami elég részletes

2010. szept. 17. 14:11
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam egy éves koráig szopizott, utána házi tehéntejet adtam neki, először fele cumisüveg tej és fele víz és köszöni nagyon jól van. Nekem a védőnő azt mondta 1 éves koráig nem szabad tejet igyon, ezt betartottam, de utána adtam neki. Már nagyon túlzásba viszik ezt a tehéntejtől való eltiltást, igaz a tápszert is el kell adni. Az én ismerősöm egy gyerekháziorvos mellett aszisztens, és azt mondta utoljára 5 éve vittek hozzájuk tejallergiás gyereket, tehát nem olyan gyakori mint mondják. De mindenki úgy neveli a gyereket ahogy akarja és ahogy tudja, ez csak az én véleményem.
2010. szept. 17. 14:16
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2010. szept. 17. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!