Milyen fajta kenőmájast adtok babátoknak? Kisfiam 10 hónapos, eddig csak margarinos kenyeret kapott kis sonkával, sajttal, nagyon szereti. Újítanék valamit neki.
Ha ehet már májat akkor én maga csinálnám, mert az összes kenömájas sok bört, zsírt és föszert tartalmaz.
A sült, föt májat kevés zsiradékkal össze turmixolod és egy ici pici sót teszel bele, de nem tudom ehet-e már ennyi idösen májat.
Májat felaprítasz apróra, majd kevés üvegesre párolt hagymára dobod, felöntöd pici vízzel, és majorannával ízesíted. Ha puha a máj, akkor biovegetával vagy csipet sóval ízesíted, és kicsit fedő alatt állni hagyod (hogy átvegye az ízét), majd a májat egy kevés vajjal turmixolod. A bolti májkrémek és kenőmájasok tele vannak mindenféle vacakkal, 10 hónapos babának még nem adnék olyat.
Házi tojáskrém: tojást keményre megfőzöd, majd csak a sárgáját csipet sóval, zöldfűszerekkel, vajjal és 1-2 kanál natúr joghurttal kikevered.
Avokádókrém: avokádót megveszed, ha nem elég puha, hagyod állni 3-4 napig, utána meghámozod, feldarabolod, és turmixolod fokhagymával, pár kanál natúr joghurttal, csipet sóval, pici citromlével, később egy nyomásnyi majonézt is rakhatsz hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!