Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Minden új ételféleséget 1-2...

Minden új ételféleséget 1-2 kanállal kell bevezetni és úgy emelni az adagot? Leírnátok, hogyan csináltátok a hozzátáplálást, mikor, milyen ételekkel és mennyivel?

Figyelt kérdés
2008. dec. 18. 15:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szió!

Az én babám már 7 és fél hónapos. Öt hónapos volt, amikor bevezettem neki a hozzátáplálást. Kiskanállal ugyanazt a fajta ételt egy héten keresztül. Mindig egy-egy kicsivel többet. S ha már megszokta sz új ízt, akkor jöhet a következő fajta étel, s ezt is ugyanígy. Elsőre 3-4 kanállal, s így tovább kanalanként. Nekem azt tanácsolták, hogy akkor kóstoltassak vele új kaját, amikor nem nagyon éhes, mert akkor jobban elfogadja. Mint pl. délután uzsonnára. Mi almával keztük, de szerencsére nagyon ízlett neki, hamar megszokta. S ma már mindenevő, szopizni nem is szopizik már!

Biztosan szikerül, hajrá!

A net-en találsz olyan dolgokat, amiket ehet a baba a korának megfelően. Ha megírod, hogy mennyi idős, akkor szívesen segítek!

2008. dec. 18. 17:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Én a doki javaslatára 5,5 hósan kezdtem. Almalé 2 napig napi 2X, majd alma egy két kanállal, majd alma több és 3. nap egy egész almát megevett. Utána jött a banános alma 3 napig majd a sütőtökös alma 3 napig. Aztán a krumpli sütőtökkel, répával.Most jön a krumpli mellé a cékla, saláta, sóska, speót, és a husi nemsokára.

Nekünk eleinte jól ment, de mostanában nem fogad el sok kaját. Nem tudom, mi a baj, de valami nem tetszik neki.

Én mindig délben adok főzit, aztán elkezdeném a délutáni gyümit, ha hagyná:-)

2008. dec. 18. 17:22
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a kisfiam 6 hónapos.
2008. dec. 19. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!