Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet igazán kimozdul...

Mikortól lehet igazán kimozdulni a babával?

Figyelt kérdés
Férjemmel nagyon eljárogatósak vagyunk, most várjuk a babánkat, és sokat szoktam gondolkozni rajta, hogy mikor tudunk majd újra kimozdulni otthonról. Nem akarok nagyon besavanyodni, az otthonülés nem nekem való, én állandóan pörgök, csinálok valamit, azt sem szeretném, hogy a férjemmel a kapcsolatunk ellaposodjon. Tudom hogy az első pár hónap nehéz lesz, de utána lassan vissza tud állni a régi életünk? Persze a babához igazítva. Ilyenekre gondolok, hogy a szülőknél töltjük a hétvégét, ott gyakran szokott lenni családi összejövetel, vagy akár barátokkal kerti parti, stb, ezekből nem akarunk kimaradni. Havonta legalább 2-3 alkalommal megyünk étterembe, ha jó idő van kirándulni a szabadba. Szeretném a barátnőkkel is tartani a kapcsolatot, beülni kávézni, vagy enni valamit legalább havonta 1-2 alkalommal, ilyenkor vinném a picit magammal vagy pár órára a párom vagy anyukám vigyázna rá. Szeretnék sportolni is újra eljárni az első 3 hónap után. Túl sokat várok? Van itt olyan anyuka, aki ezt tudta tartani a baba születése után? Tényleg lehetetlen megtartani a régi életünket a baba mellett?
2022. ápr. 26. 16:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%
Mi túrázni nem megyünk vele még most sem, pedig már 2 éves lesz lassan. Neki sem lenne élvezet, nekünk sem. Inkább a nagymamára bízzuk arra a napra, és kettesben túrázunk (mondjuk mi nem is babakocsi-kompatibilis túrákat szoktunk nyomni, és lehet, hogy van olyan 1-2 éves gyerek, aki 15-20 km-t legyalogol hegynek fel meg le, azért mi ezt inkább nem kockáztattuk meg). Néha megyünk kirándulni, van egy nagyon vagány hátizsák-szerű hordozónk, direkt túrázásokra, rövidebb utakra ez tökéletes, ha elfárad a kirándulásban, akkor valamelyikünk a hátára kapja és megyünk is tovább. Barátokkal találkozni, sütögetni, kertipartik/házibulik, családi összejövetelek simán voltak már pár hónapos korától. Mondjuk nálunk nem az akarás volt a fő faktor, hanem mert a covid-apokalipszis relatíve elején született, amikor még mindenki igyekezett komolyan venni a távolságtartást meg az összejövetelek korlátozását, szóval így gyerek nélkül se mentünk volna olyan sok társas eseményre. Nyaralni 11 hónapos korában mentünk először, addigra pont két hullám között voltunk, kicsit kinyitottak a vendéglátóegységek, meg hát amúgy is nyári gyerek, azért lehet menőzni meg minden, de egy újszülöttel és én posztpartum vérzéssel annyira nem szívesen mentem volna Balatonra pár hetes korában :D Azóta viszont voltunk már wellnessezni, strandon, tengerparton, fesztiválon, megszámlálhatatlan mennyiségű baráti összejövetelen, gyerekkel együtt és nélküle is, és amióta már elég nagy és én eléggé felkészültem az "elválásra", azóta pedig rendszeresen vannak a férjemmel kettesben töltött randiestéink is, moziba megyünk, vacsorázunk, vagy csak sétálunk valahol, megiszunk valamit, ilyesmi, kicsit kikapcsolunk, amíg a nagymama vigyáz a gyerekre.
2022. ápr. 26. 20:30
 12/15 anonim ***** válasza:
15%
Azonnal lehet vinni a picit bàrhovà. Vittük egy hetesen ügyet intèzni, vàsàrolni. Par napos babàt làttam kàvèzòban, jàtszóhàzban. Ismerős egy napos gyerekèt fotòzta a napokban jatszótèren. Attòl, hogy gyereked van, mèg nem kell bezàrkòzni, főleg ha alapból ie-oda mentetek eddig is.
2022. ápr. 26. 20:54
 13/15 anonim ***** válasza:
21%

Én tartottam magamat ahhoz a régi "hithez", hogy amíg nincs meg minden kötelező oltásából legalább az első, addig semmi ottalvós buli. Ez alól kivételt képeztek a nagyszülők, ott azért ismerem a higiéniai feltételeket és otthonosan mozgunk. Addig tömegbe sem vittük, értek ezalatt bevásárló központot, vagy zsúfolt helyeket. Mivel nyári baba volt, viszont sokszor beültünk csak egy cukrászdába a férjemmel, vagy étterembe. Néha barátok is csatlakoztak. Két hónapos kora előtt én konkrétan féltem vele egyedül elindulni bárhova is, mondjuk én sem voltam túl jól testileg, így őszintén szólva túl sok kedvem sem volt ehhez. Hármasban viszont szívesen. Leginkább nagyokat sétálni jártunk, vagy a fent említett "üljünk be valahova". 5 hónaposan elutaztunk vele utószezonban Horvátországba kicsit kikapcsolódni egy hétre, jöttek velünk a nagyszülők is. Nagyon jót tett a környezetváltozás. Túrázni nem vágyunk (most lesz 1 éves), ha mennénk, akkor nagyszülőkre bízzuk. Régen nagyon szerettünk kirándulni, most inkább nagyokat sétálunk közösen.

Én szerencsésnek tartom magunkat, nagyon jó habitusú babánk van. Bírja az autót, a babakocsit, leteszem, elnézelődik, lehet mellette beszélgetni, elvigyorog mindenkinek, alig vártam, hogy jó idő legyen megint. Ha nem ilyen baba lenne, akkor őszintén nem tudom... Nyilván nem szívesen hagyja otthon mindig másra az ember a gyerekét és egy ordító baba mellett nem is lehet egy jót barátnőzni sem, úgyhogy nehéz kérdés. Nem lehet előre tudni hozzátok ki érkezik. Olyan már sosem lesz semmi, mint korábban, ez néha marha nehéz lélekben. Ha belegondolok, nálunk az első 2-3 hónap a túlélésről szólt igazából. Hogy szervezzük az életünket, hogy mindenkinek jó legyen... Utána, amikor már megvolt mindenkinek a saját kis szerepe, megszoktuk az új helyzetet, akkor könnyebb lett.

2022. ápr. 26. 21:59
 14/15 anonim ***** válasza:
73%
Tavaly nyáron volt 1,5 éves a fiam. Elmentünk haverokhoz nyársalni. Hát a gyerek épp csak enni ült le. Hol én mentem utána hol az apja😂😂 Ugyan olyan már semmi nem lesz mint régen.
2022. ápr. 26. 22:41
 15/15 anonim ***** válasza:
30%

Aki gyerek után nem él burokban, nem zárkózik be, azt miért kell lepontozni?

Irigység?!

2022. ápr. 27. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!