Mikortól lehet igazán kimozdulni a babával?

Mi mind a 2 gyerekkel az elejétől eljártunk.
2 hetes volt a nagy, mikor étterembe mentünk. 3hetesen csaladi kertipartyra. 3 honapos volt, 3 napra nyaralni.
Most a kicsi kb ugyan ez. 7 hónapos, már 2x voltunk wellneselni.
Szerintem csak szoktatás és baba természet kérdése.

ez attól is függ milyen habitusú lesz a babád, te/ti ezt hogyan tudjátok kezelni, mit mertek bevállalni.
mi pl. 3 hetesen már vittük a férjem nagyszüleihez (enyémek már sajnos nem élnek), 6 hónapos korában repülővel voltunk Párizsban egy hetet, 8 hónapos korában autóval Münchenben egy hosszú 7végét. voltunk wellness hotelben, esküvőn is 1 éves kora előtt. étterem, barátokkal sütögetés, dumaparti hétvégente, túrázás.
a sport az szerintem korai lesz, én is úgy terveztem hogy majd a 6 hetes kontroll után fogok futni mint régen, aztán kb. 7 hónapos korában bírtam elindulni először. addig hulla voltam estére, plusz nekem nem is volt kire hagyni napközben míg a férjem dolgozott (egyik nagyszülőpár külföldön él, a másikak még dolgoznak).
azért mert gyereke születik az embernek nem kell bezárkózni meg besavanyodni, viszont kell egy jó adag rugalmasság meg önbizalom, hogy pici babával el merj indulni.

Rajtatok és a babán múlik. Van ismerősöm, aki 2 hetes babával esküvőn volt, jól érezték magukat.
Mi picit nagyobb, pl wellnes hétvégére akkor mentünk, amikor 3 hós elmúlt. Nagymama más téma, azt hamarabb is lehet nyilván.

Babán múlik.
Lányommal egyéves koráig csak gyógytornára és kórházakba jártunk. 6 hónapos koráig olyan durva refluxa volt, órákkal az etetés után is tetőtől talpig le tudta hányni magát és az egész környezetét. Családi látogatás nyilván belefért, de étterembe nem merészkedhettünk így vele. Emellett rettentő hasfájós volt és megkésett mozgásfejlődésű. Túlélésre játszottunk. 2 éves korában már jobb volt, akkor merészkedtünk először repülni vele.
Testvére sokkal "könnyebb" gyerek. Vele "bármit" lehetett (2 gyerekkel viszont eleve nehezített minden). Nagyon rugalmas, nyugodt típus.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!