Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nappal alig alvó babák anyukái...

Nappal alig alvó babák anyukái, ti hogy bírjátok?

Figyelt kérdés

Sokan írják,hogy 3-4 hónapos babájuk több órát alszik nappal. Hát az én fiam újabban max. 20 perceket alszik,azt is rajtam. Az éjjeli alvással nincs gondunk,de a nappal elég kimerítő,szinte semmire sincs időm. Egyébként szépen eljátszik egyedül is,de aztán nagyon fáradt a nem alvás miatt. Túlságosan figyel a világra,nagyon éber...

Ég és föld a különbség,amikor sikerül neki is aludnia egy-két órát!

2010. szept. 16. 15:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan így vagyok vele, csak az enyém a kislány!

Ráadásul a kisasszony nem nagyon szeret játszani egyedül, nagyon anyás!

Viszont (bár igazam legyen) most, hogy elkezdtük az étkezéseket kiváltani mintha kicsivel többeket aludna!

Lehet, hogy kevesebb az energia bevitel és ettől nem annyira aktív?!

Nem tudom, de így egy kicsit könnyebb!

Tanácsot adni nem tudok, csak hogy neked is sok kitartást!:)

2010. szept. 16. 15:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Kitartás! A kislányom volt olyan, hogy egy nap 2szer aludt fél órát, akkor is rajtam. Semmit sem tudtam tőle csinálni, de szerencsére, ahogy nőtt egyre javult a helyzet. 1éves kora után már szépen tudott egyhuzamban aludni hosszabb időt a 2szer húsz perc helyett, és akkor már ki lehetett a szobából jönnöm :-)

Nekem éjjel se aludt, mert 3-4szer szopott majdnem 1,5 éves koráig, igazából mai fejemmel rájöttem, hogy jó hülye voltam, hogy nem feküdtem egy ágyba vele, és akkor bírtam volna éjjelente pihenni, helyette kókadoztam a nappaliban és a tvvel próbáltam ébren maradni az éjszaka közepén, hogy aztán a kiságyba megpróbáljam visszarakni, ami persze többnyire sikertelen volt.

A kisfiam már velünk egy ágyban aludt, és 1,5 éves korára szépen át is kezdte aludni az éjszakákat, igaz akkor már matracon aludt külön, de a kilányom mai napig van, hogy felébred még 1-2 alkalommal pedig 4 éves elmúlt. Vannak ilyen gyerekek. Kitartás!

2010. szept. 16. 15:48
 3/7 anonim ***** válasza:
Most ugyanez a bajom nekem is, ha nem altatom vissza akkor csak 30perc alvás van. Pont most altattam vissza 20pecbe telt de így most 14:25 óta alszik. Közben azon gondolkodtam lehet át kellene térni a két alvásra. 19hetes a lányom. Ki is írok egy kérdést van-e olyan Anyuka, aki ennyi idősen áttért a kettő szunyára.
2010. szept. 16. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit tudok mondani, hogy javulni fog a helyzet. Nálunk akkor lett jobb, amikor elkezdett kúszni, mert az totál lefárasztotta. Addig viszont szinte semmit nem lehetett csinálni mellette.
2010. szept. 16. 15:57
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

SZia!nekünk ugyan ez a "bajunk" azzal a különbséggel hogy nem rég múltunk 1 évesek és több mint 4 hónapja tart huh :)

Kitartást mindenkinek :)

2010. szept. 16. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt, újszölött kora óta alig aludt nappal, de ahogy elkezdett kúszni, mászni már nincs gond a nappali alvással. Mostmár csak le kell fársztani eléggé.
2010. szept. 16. 16:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia, nálunk is ez a gond, mi most vagyunk két hónaposak és két hetesek... Elég fárasztó és már vagy két - három hete tart hogy nappal semmit nem alszik.. esténként meg kétszer kel ... a kúszás meg még szerintem elég messze van...

És sajnos nálunk is az a gond, hogy egyedül csak rövid ideig van meg, kb. fél óra, aztán meg folyamatosan le kell kötni a figyelmét, különben nyűgös lesz és hordozni kell kézben a következő szoptatásig akkor tudok csak pihenni. Mondanom sem kell hogy a háztartás szalad és örülök ha tudok főzni...

2010. szept. 16. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!