Hasfájós babák anyukái. Hogy bírjátok?
Kislányom nagyon sokat sír. Van, hogy már sikít. Nagyon sajnálom őt. 6 hetes.
Persze próbáljuk enyhíteni a fájdalmát, már egy csomó módszert kipróbáltunk.
Hogy bírjátok, ha sokat sír a baba? Én kivagyok tőle lelkileg, legszívesebben én is egyfolytában sírnék. Nagyon megvisel.
Én is bőgtem egy párszor, pedig nálunk hírül sem volt ennyire durva.
Ugye nem szoptatod túl sűrűn? Mert az is okozhat hasfájást. Én hason altattam, az is segített. Barátnőm hajszárítózta a babája hasát, náluk az vált be.
Nem tudok rá mit mondani, sajnos túl kell élni! :-(
Mi most leszünk - 1 hét múlva - 4 hónaposak, de még mindig szenvedünk, bár közel sem olyan rossz, mint volt. A kisfiam is szabály szerűen sikított fájdalmában, volt hogy annyira sírt, hogy beájult a fáradtságtól és a kimerültségtől. Sajnos én nem sokat tehettem mert nálunk egyik "csodaszer" sem vált be, pedig kipróbáltunk mindent. Talán valamivel enyhébbek lettek az esték a papaverini orvosságtól, amit a doki írt fel, persze kihagyattam belőle a nyugtatót. Engem nagyon megviselt ez a 4 hónap mind lelkileg, mind fizikailag. (közel 17 kg fogytam). Borzasztó érzés, hogy nem tudsz segíteni neki. Mi voltunk Uh-n is, hogy nincs e szervi baja, de szerencsére nincs. Nálunk annyira durva volt, hogy a felettünk lakó csaj lejött, hogy mi van e gyerekkel, mert nem tudnak tőle aludni, annyira sikít. Kívánom, hogy a picikédnek hamar elmúljon és enyhítse valami szer a pocifájását. Egy jó tanács: evések előtt tornáztasd meg egy picit, hogy a bentmaradt levegő kipréselődjön, illetve nagyon gondosan büfiztesd meg etetések után. Ha kérdésed van, szívesen válaszolok, akár priviben is.
Köszi az eddigi válaszokat!
Nem szoptatom sűrűn, nem egy nagyevő gyerek. Ha kap cicit, akkor jól eszik, de igazából ha éppen nem fáj a pocakja, akkor jól elvan, nem reklamál a ciciért.
Nem iszok semmiféle tejserkentőt, párszor ittam, de féltem, hogy attól is fájhat a pocakja.
Büfiztetni sokáig szoktam, de van hogy semmi sem segít. Sokszor nem jön a büfi. Van, hogy etetés után másfél órával néha büfizik, csak úgy...
Hason utál lenni, ha leteszem 10 perc után ismételten sikít...
Tényleg nagyon nehéz dolog, az ember el sem tudja képzelni, hogy a gyereknevelés szépsége mellett mennyi nehézség is van...
Köszi a válaszokat!
S tudom türelem kell, majd túl leszünk ezen is. Csak benne lenni nagyon rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!