Hány hónapos kortól kap (ott) babátok már csak reggel és este tápszert, a többi étkezésre pedig "rendes" kaját?
Figyelt kérdés
2010. szept. 16. 15:09
1/11 anonim válasza:
Kb 6 hósan.
4 hónaposan hozzátápláltam utána még 2 hónapig kapta napközben is a tápszert,de utána már csak reggel és este.1 éves korától meg már csak reggel.
2/11 anonim válasza:
4 hónaposan. Akkor már kapott gyümölcsöt,és tápszer helyett tejet.
3/11 anonim válasza:
Most 4,5 hónapos és most próbálom erre átállítani! Napközben babavizet és teát adok neki szomjoltásra!
4/11 A kérdező kommentje:
És mennyi tápszert evett 6 hósan egy alkalommal a babád? Mert mi is 4 hós korától hozzátáplálunk, de én még azért félek elhagyni a napközbeni tápszert, mert egyszerre 150 ml-től nem eszik többet, és félek, hogy ez kétszer még kevés lenne.
2010. szept. 16. 15:14
5/11 anonim válasza:
Kb. 5 hónapos korától csak reggel és este eszik tápszert, az uzsonna pedig tejpép. Reggel 180-200 ml-t, este 200-240 ml-t eszik. Illetve amikor kéri (főleg elalvás előtt) kap cicit, de már csak "nasi" mennyiségű tejem van sajnos.
6/11 anonim válasza:
15:14-es vagyok! Az enyém sem eszik több tápit! Ráadásul én igény szerint etettem, mert amíg anyatejes volt arra kapott rá és nem tudtam leszoktatni! Viszont őszintén megvalva most azt mondta a doktornő, hogy attól függetlenül, hogy 4 hónapos múlt váltsunk át 2-es tápszerre! Viszont ez vény nélküli és nagyon drága! Így erre ösztönöz a dolog, hogy váltsuk ki az étkezéseket!
7/11 anonim válasza:
Az én kislányom 7,5 hónapos. 5x eszik és ebből 3-4x tápszert. Ő is csak 150ml eszik egyszerre. De neki még kell a tápszer. A te kisbabád nem eszi szívesen a tápszert, hogy már ennyi étkezést bevezettél? Én még korainak tartom, dehát minden baba más.
8/11 A kérdező kommentje:
A kisfiam szívesen eszi még a tápszert, azzal nincs gond. Azért kezdtük el 4 hósan a hozzátáplálást, mert 2 óránként követelte a tápszert, és a gyerekorvosunk azt javasolta, hogy próbáljunk meg hozzátáplálni, hogy tovább bírja. Mivel szívesen és sok mindent eszik már, ezért gondoltam, hogy az 5 étkezésből már lehet, hogy elég lenne csak 2-szer tápszert adni. Viszont sok helyen azt olvasom, hogy napi 400-500 ml tápszerre vagy anyatejre 1 éves korig szükség van. Viszont ha átállunk a kétszeri tápszerre nem lesz meg ez a mennyiség. Nem tudom, mi lenne a helyes?
2010. szept. 16. 15:41
9/11 anonim válasza:
Az en kisfiam meg 6 honaposan 3x evett 200-220ml tapszert es 2x rendes kajat. Reggel tapszer, delben fozelek, delutan tapszer, vacsorara rendes kaja es lefekves elott tapszer. Most 7 honapos es a delutani tapszert most hagytuk el par napja. Reggel es lefekveskor kap tapszert (2x250ml), delben fozeleket, delutan gyumolcsot, vacsorara tejpepet vagy babarizst.
10/11 anonim válasza:
Az én fiam 8 hónapos korában tért át a 2x-i tápszerre. A saját lustaságomon is múlt, hogy eddig húztam. Könnyebb volt összerakni a tápszert, mint mindig gondolkodni, hogy most mi legyen a tízórai. A másik ok, hogy egy csomó 1-es tápszert felhalmoztam és azt akartam, hogy minél előbb elfogyjon. 8 hós korában tértünk át a 2-esre. A harmadik ok pedig nálunk is az volt, hogy féltem, hogy a 2x 200 ml kevés lesz. Most reggel eszik 200-at, este 230-at + néha tejpép, sajt, joghurt, túró, szóval így már bőven megvan az 500ml tejalapú táplálék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!