Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miből hány db-bal készültök a...

Miből hány db-bal készültök a télre?

Figyelt kérdés
Az én kisfiam 5 hónapos,és 68as ruhákat hord jelenleg.Tök tanácstalan vagyok,hogy mekkora ruhákat vegyek és miből mennyit.. Overál 1 vagy 2?Harisnya hány db,body(rövid ujjú,hosszú ujjú,kardigán,pulcsi,nadrágok,szóval minden ami a téli időszakra kell.
2010. szept. 16. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:

harisnya 4 db

zokni 6 pár

body: 6 -7 db ebből kb két db rövidújjú

játszóruha póló és nadrág 5-5 db-

kabát egy db.

overall két db

pulcsi 4-5 db

kantáros nadrág 4-5 db

sima nadrágot nem vennék télre.

2010. szept. 16. 11:45
 2/8 anonim ***** válasza:

Én a harisnyát nem szeretem , inkább egy jó kis pamut legginst adtam rá. Nem is volt harisnyánk.

Kardigánunk sem volt.

Ilyenkor szeintem elég nehéz kiszámítani, hogy mekkorát kell venni. Van gyerek, aki 1 kilós növést folytatja, van, aki meg csak 30-40 dkg-ot.

Overálból nem árt 2, ha az egyikkel történik valami, mondjuk átázik véletlenül a pelsu, hányás, stb. meg hát ki is kell mosni..

Body, rugink sok volt, használtan vettem.

2010. szept. 16. 11:45
 3/8 poci-maci ***** válasza:

hát ezek aminimumok amit be akarok szerezni ezért már most elkezdem a mostani méretnél1el nagyobbat veszek hogy tuti jó legyen!

2db overál

2pár csízma/bakancs

15 bady minimum

6-8 harisnya

15-20pár zokni

10-15 pulcsi vegyesen vékony vastag

2db sapi

2pár kesztyű ami jobb esetben van az overálhoz

ha nincs akkor külön

hirtelen ennyi jutott eszembe...

:)

2010. szept. 16. 11:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Carmen válaszát anyival egésziteném ki,hogy kell kb.2 vastag sapka,én vettem nem kantáros nadrágot is,mi szeretjük,azzal együtt legyen meg a 4-5.És ne vedd meg mind a 2 overált egyszerre,nekünk pl.elég volt egy darab 74 es overál tavaly,meg egy kabát,kitartottunk tavaszig.
2010. szept. 16. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:

ovarálból v kabátból nagyobbat vegyél, egyrészt hogy alá tudj öltöztetni, másrészt hogy még tavasszal is jó legyen rá.

szerintem jó ha van 2 overál, mert ha az egyik elázik, legalább a másikat rá tudod adni és nem kell agyalni hogy most mibe is öltöztesd.

nekünk a minimum a 4-5 db harisnya, 6-8 hosszúujjú body, 4-5 benti vastagabb játszósgatya v rugi, 4-5 hosszú ujjú póló, 6-8 különböző vastagságú pulcsi v kardigán, 2-3 különböző vastagságú sapka, 4-5 pár zokni, 2-3 hálózsák

az én kisfiam 7 hós, 80-as holmikat hord és 18-as lába van. elég vicces /de egyben mázli is/, hogy a 2 éves lányom tavaly téli, 1 éveskori holmijait hordja...

2010. szept. 16. 12:04
 6/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam már picit nagyobb, így több minden kell neki.

7-8 db meleg kinti nadrág (minél több kantáros), 2 db téli kabát, 2 db overál (a bölcsibe kell, hogy ki tudják vinni, itthon inkább kabátot használunk), 7-8 db pulóver, 7-8 db hosszúujjú póló, 3-4 db rövidujjú póló, 3 garnitúra pizsama, 7-8 darab melegítő nadrág, vízálló csizma, bundás magasszárú bakancs, 2 db sapka, 10 pár zokni, 4 harisnya (2 vékonyabb, 2 vastagabb). Na ezeket kell nekem megvenni. Lehet kevesebből is gazdálkodni de nekem nincs sok időm mosni (dolgozom), hetente 2-3 adagra van idő mert lassan száradnak.

Mivel a te kisfiad 5 hós, így még a télen valószínűleg nem fog egyedül menni odakint. Overálból elég lehet egy is, ha vállalod, hogy amíg mondjuk az megszárad 1-2 nap, addig nem mentek sétálni mondjuk, hanem csak szellőztetsz. Néha azért azt sem árt kimosni. Én azért veszek kettőt belőle, mert az én fiam már szalad és koszolja is a ruháit rendesen. Harisnyából legalább 2 db-ot vegyél, de inkább 3-4-et mert kifolyhat a pisi/kaki a pelusból és kell a váltás. A body attól függ, hogy milyen meleget csináltok télen. Mi nagyon szeretjük a meleget és úgy fűtünk, hogy rövidujjú póló meg egy vékonyabb melegítő bőven elég. Ha nálatok hűvösebb szokott lenni, akkor hosszúujjúakat vegyél túlnyomórészt. Azzal kell a bodynál számolni, hogy lehet olyan nap, amikor 3-at is elfogyaszt a gyerek (leeszi, lepisili, lekakilja, összekeni, stb.). Ha nincs elegendő váltás, akkor egyfolytában mosnod kell és imádkozni, hogy szárad. A kardigán, pulcsi, nadrág mennyisége attól függ, hogy mennyit vagytok kint de legalább egy 4-5 garnitúra legyen szerintem.

Méretben a 74-80as ruhákat javaslom, de inkább a 80-ast. Úgy válassz ruhát, hogy adott esetben fel lehessen tűrni a nadrág szárát vagy a pulcsi/kardigán ujját.

Bodynál szerintem attól függ, hogy a 68-as milyen most neki. Ha még kicsit nagy, akkor a 74-esek jók lesznek télre. Ha pont jó vagy már majdnem kinőtte a 68-as méretet, akkor mindenképpen 80-asakat vegyél.

2010. szept. 16. 12:30
 7/8 anonim ***** válasza:

belekérdezhetek? Miért akarsz neki már most vásárolni? Én mindíg akkor veszek neki valamit, ha már kinőtte. Most kocsikabátot készülök venni, ez az egyetlen, ami fontos. Mást csak akkor veszek, ha kinőtte. 74-est veszek neki, ha minden igaz, de általában vele járok vásárolni és mindíg hozzámérem a ruhát.

Egy csomó mindent kaptunk, azt fogjuk használni, de még nem sázmoltam össze, mik azok. Csak azt tudom, hogy van 4 nadrágja, kb. 4 pulcsija és egy csomó szvettere, kardigánja, meg harisnyája.

Ja, overállból szerintem csak akkor kell 2, ha nem autóztok sokat. Autóban szerintem praktikusabb a kocsikabát.

2010. szept. 16. 13:23
 8/8 anonim ***** válasza:
De hol ázna el egy 5 hónapos baba az overálban?Gondolom nem tenné ki a kérdező sem az esőre,járkálni meg tavaszig nem sűrűn fog...Szeritem felesleges most két overált venned,nem fogod kihasználni,a másodikat ráérsz akkor ha az egyet kinőtte,vagy mégiscsak kevésnek bizonyul.Mi kibirtuk a tavaly telet májusi babámmal egy 74 es overálban.
2010. szept. 16. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!