Mibol jottetek ra, hogy nem eleg a tejetek a babatoknak? Mennyi idos volt a babatok akkor? Van koztetek, aki az utolso etetesnel ad a picinek tejpepet vagy valami mast, hogy jobban telitse a picuri gyomrat ejszakara?
3 hós volt a babám, és elfogyott a tejcim. Szerencsére, készültem, mert első babámat is csak 3 hós korig tudtam szopiztatni. De most már rutinos voltam, és a rengeteg anyatejet amit eddig lefejtem oda adtam neki szépen cumisüvegből. Nem volt vele gond, simán elfogadta. Pótlásként a védőnő, meg a doktornéni tanácsára főztem neki krumplit, és azt kevertem neki anyatejcivel, hogy jobban laktasson napközben is. Tápszert nem akartam adni a bébimnek. Így szépen ráállt a kanállal történő étkezésre. Már lassan 4 hónapos, és remekül fejlődik. Több mint 8 kg-s a kicsim, és legalább 70 cm...(igaz születési súly sem volt mazsola..)
Én nem vagyok a tápszer híve, jobb szeretem tudni azt, hogy mit adok a babámnak első kézből. És mellesleg nem vagyok az a tipikus anyuka, akinek egy tankönyv mondja meg, hogy mit adjon a gyermekének, és hogyan csináljam.. Mára már rutinosabb vagyok, és tapasztaltabb így a második gyerkőcnél.
Jah, igen, és hogy a kérdésed első felére is válaszoljak, onnan vettem észre, hogy kevesebb a tej, hogy ne lakott jól egy ciciből, már kettőből kellett etetnem, és a végén semennyit sem tudtam lefejni. A kicsi eg csak kínlódott, rángatta, tépte ezerrel, és zsörtölődött rajta, amiért nem jön belőle semmi.
növekedési ugrásoknál mindig kevésnek éreztem (6 hét, 3 hó, 6 hó körül, mint a könyvekben), de ilyenkor gyakrabban, váltott mellből kell szoptatni pár napig és megnő a mennyiség, csak nem szabad feladni! Aki tud 50 ml-t szoptatni, az tud 150 ml-t is!!! :))
8 hónapja szoptatok, kisfiam már 10 kg, szóval nem kis étvágyú... és 75A-s cicim van :))
abból jöttem rá, hogy ilyenkor már szinte üres cicin is még negyedóráig csámcsogott pár cseppért, 6 hónaposan már türelmetlenül csapkodott, hogy "miért nincs több?", és hamarabb felkelt (én mindig ébredés után szoptatok)
Ha úgy érzed estére kevesebb a tejci (ami tök normális, mert nap közben nem tudsz eleget pihenni), akkor írass a dokival Sinlac pépet, és ezt keverd reggel lefejt tejcibe!
(reggel általában úgyis több tejci van, érdemes lefejni)
Szia!
5 hónap környékén éreztem úgy hogy nem elég a kisfiamnak csak a szopi, mert 2 óránként kérte a cicit, és ekkor kezdtem adni neki almát és ezzel kitoltam valamennyire egy délutáni etetést, majd kezdtem bevezetni a répát, krumplit, és kb 6 és fél hónapos korában sikerült kiváltani egy szopit. Most lassan 8 hónapos és 2x eszik délután és este fele, lefekvés előtt szopizik majd pótolom egy kis tápszerrel, de igy is szopik egyszer legalább éjjel is.
szia nekem már 10 naposan kiderűlt hogy nincs elég tejem és már 3-4 körűl szopizott két ciciből 30ml-t aztán mentem az ügyeletre mert egész éjjel a mellemen volt és nem jött semmi neki én is sírtam meg ő is hogy nincs tejcsi!
:(((
így hiába muszály volt a pótlás neki mert hiába próbáltam többször mellre tenni de hiába volt 1 szar védőnőm!
Mire kaptunk 1 rendes védőnőt addigra majdnem teljesen tápszeres lett aztán kiderűlt hogy rossz volt a szopi technika!
A mostani babámat megszüleése után csak végső esetben fogog tápszer után nyúlni!
sokkal tapasztaltabb leszek mint az elsővel ha kell akor cumisüvegből lefejt tejjel fogom pótolni!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!