Ha a babához születése óta két nyelven beszélünk, össze fogja zavarni és nem fog tudni egyik nyelven se rendesen beszélni, vagy megtanulja mind a kettöt?
Kétnyelvű gyermeket nevelek, a #4-esnek van igaza, én kettesben csak magyarul szólok hozzá, de ha hármasban vagyunk vagy a férjem családjával, akkor szoktam a férjemmel közös nyelven is. Nem lenne életszerű másképp.
Még csak 2 éves, de elég ügyesen elkülöníti a 2 nyelvet. Kis szivacsok még ilyenkor, mindent magukba szivnak :) viszont ha külföldön éltek, akkor nagyon sokat kell beszélned magyarul neki, dalok, mondókák, magyar közösség is kellene hogy többet hallja a magyart.
Köszönöm :)
Nálunk szerencsére van magyar csoport néhány bölcsibe, óvodába, úgy, hogy mindenképp oda fog járni, hogy ott is halgassa a nyelvet. Otthon a férjemmel nem tudok magyarul beszélni mert hát a férjem nem tud magyarul így otthon hármasba a magyart nem nagyon tudom használni.
És a legjobb barátnöm aki a férjével mindketten magyarok 3 hónap múlva szül, szintén kislány, úgy, hogy amikor nagyobbak lesznek töle is hallhatja a magyart :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!