Ha a babához születése óta két nyelven beszélünk, össze fogja zavarni és nem fog tudni egyik nyelven se rendesen beszélni, vagy megtanulja mind a kettöt?
Figyelt kérdés
2022. ápr. 6. 18:51
1/12 anonim válasza:
Olvass utána a kétnyelvű gyerekeknek. Elég érdekes lenne, ha egyikük se tudna egyik nyelven se beszélni :))))
(Csak akkor merül fel, ha más az anyanyelvetek! Tanítási céllal ne beszéljetek hozzá idegen nyelven.)
2/12 A kérdező kommentje:
Nem úgy értettem, hogy egyik nyelven se fog tudni beszélni, hanem, hogy keverni fogja a két nyelvet.
Más az anyanyelvünk, a férjem nem magyar és nem élünk magyarországon, viszont szeretném ha a lányom tudna magyarul is :)
2022. ápr. 6. 19:00
3/12 anonim válasza:
Ilyenkor úgy célszerű, ha következetesen mindkettőtök a saját anyanyelvén beszél hozzá. Mindkettőt meg fogja tanulni.
4/12 anonim válasza:
Ilyenkor általában úgy szokták, hogy következetesen te magyarul beszélsz hozzá, apuka a saját anyanyelvén. Egymáshoz meg ahogy szoktatok (van ahol egy harmadik nyelv az, pl anyuka magyar, apuka kínai, de egymással angolul beszélnek, mert azon tudnak mindketten). Így elég hamar szétválasztja a nyelveket. Néha lehet keverni fogja, de az sem baj. Megtanulja kivel milyen nyelven tud beszélni. Rengeteg 2 vagy akár 3 nyelvű gyerek van.
5/12 anonim válasza:
Ha következetesek vagytok, tehát pl tőled csak az egyiket, a férjedtől a másikat hallja akkor nem lesz gond. Amíg pici addig lehet lesz keverés, pl egyik nyelven kezdett mondatot a másikon fejez be, de később szépen külön tudja majd választani. De ehhez következetesség kell mert ha össze vissza beszéltek hozzá mindkét nyelven, az valóban nem tesz jót.
6/12 anonim válasza:
Ha mindenki a saját anyanyelvén beszél a gyerekkel, akkor tökéletesen megtanulja mindkettöt és egyáltalán nem keveri össze.
7/12 anonim válasza:
A fentiek jól írják, következetesség kell. Annyit tennék még hozzá, hogy a kétnyelvű gyerekek beszédfejlődése általában (általában!) kicsit lemaradt az elején az egynyelvű gyerekekhez képest, de még óvodáskorban behozzák a lemaradást, és később nem lesz problémájuk (sőt!).
8/12 anonim válasza:
Igaza van az utolsonak,nem ertem mirefel a lepontozas. Nem degradalt senkit.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ :) Remélem még nem rontottam el semmit, 2 hónapos és én eddig néha így néha úgy beszéltem hozzá
Nem pontoztam le senkit, most olvastam elcsak a válaszokat mert épp fürdettem, etettem és altattam a babám :) értékelem mindenki válaszát :)
2022. ápr. 6. 21:28
10/12 anonim válasza:
Még nem rontottál el semmit kérdező de ezt a néha így néha úgy beszélsz vele dolgot hagyd abba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!