Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan segíthetnék a 10 hós...

Hogyan segíthetnék a 10 hós fiamnak, hogy tudjon kakilni és ne legyen neki kemény?

Figyelt kérdés
6 hós kora óta próbálkozunk a hozzátáplálással, de csak 8 hós kora körül jutottunk el arra a szintre, hogy kiváltottunk 3 étkezést, tejet màr csak reggel ébredés után és este lefekvés előtt iszik. Ekkor kezdődtek a gondok a kakilással. Elkezdett ilyen bogyósat kakilni, valamikor gond nélkül kinyomja, de van, amikor napokig szenved, nyomja, de nem jön neki, kemény neki és nem tudom már hogyan segítsek. Minden nap beiktatok az étkezésbe legalább 1x olyan gyümölcsöt (szilva,körte), ami székletlazító, próbálom sokat itatni ( bár inni nem nagyon akar, maximum 20 ml/étkezés), étkezések között csak 2-3 gortyot iszik, kap probiotikumot, simogatom a pocakját, de vannak napok, amik kaki nélkül telnek, ha jön a kaki, akkor szenvedve nyomja, sír, beleizzad és végül egy golyót nyom ki. Próbáltam végső elkeseredésemben glicerin kúpot adni neki, de azzal is csak ingereltem a kakilást és végül a kúpot is kinyomta. Szegénykémen hogyan segítsek, hogy hígabb legyen a kaksija és ne szenvedjen ?
2022. márc. 31. 22:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nekünk ez akkor oldódott meg mikor a húst is nevezettem és már sokat evett, többet mont tejet.

Szerintem kell nekik egy átállás. Ill meglepő de a cékla, kukorica később a Mák volt ami mindig tuti meghozta az eredményt

2022. ápr. 1. 01:27
 12/18 A kérdező kommentje:

Tápszert kap, sajnos szoptatni csak 4 hós koráig tudtam. Pépeket kap, falatkákat még nem adok neki, mert azt olvastam, hogy ahhoz önállóan kell ülnie, és ő meg nem ül fel maga.

Egy napi étkezés így néz ki :

6 körül ébredés - 250 ml táp

10 körül - kb 150-160 g gyümölcspép, ami vagy csak gyümölcsöt tartalmaz, vagy vízben elkevert gríz vagy rizses pép különböző ízesítéssel amit dmben lehet kapni, ezt szoktam még gyümölcsel felturbózni

Ebéd 1 körül - husi/máj/hal/tojás + zöldségek kb 150g

Uzsi 4 körül - kb ugyan az mint a 10órai, ritkán morzsolok a pépbe kis babakekszet

Este 7 lefekvés- 300ml táp

Pépevés közben kínálom vízzel, de kb 20 ml csúszik le neki, ha pl grízes pépet csinálok,akkor kb 40 ml vízből többi gyümölcs.

A probiotikumot megprobalom kihagyni, hátha jobb lesz.

2022. ápr. 1. 19:46
 13/18 anonim ***** válasza:
28%
Nagyon nagyon kevés a főtt kaja 10 hósnak. Ez a baja. Zöldség mehetne az ebéden kívül még egyszer mondjuk vacsira. Hús féle is. Lehet pép, nem baj az, de készíts főzeléket. Vagy gyümölcs zöldség keverék. A tápból bem lesz kaki 10 hósan.
2022. ápr. 2. 21:54
 14/18 anonim ***** válasza:
Egy óráig nem eszik lényegében csak olyat amit egy 6 hónaposan is evett már
2022. ápr. 2. 23:59
 15/18 A kérdező kommentje:

Még 1 étkezést nem tudom hova tudnák beiktatni, akkor már nem lenne meg a fél liter táp amit az orvos ajánlott 1 éves korig.

Ti hogy készítitek a főzeléket ? Én pl megfőzöm a zöldséget, húst, pépesítem, rakok bele egy kis olajat és az a főzelék. Vagy hogy kellene babának főzeléket készíteni ?

2022. ápr. 7. 07:18
 16/18 anonim ***** válasza:
Jól csinálod a főzeléket. Nekunk a reggeli tapszer utan reggelizett szinte rogton, tizorai, ebed, uzsi aztan vacsi is volt plussz lefekvés elott a tapi. Pedig nem volt nagy evo es vekony volt, de igy leirva soknak tunik amit evett. Szerintem hagyd el az uzsibol a suritesre szant griz, rizspehely es tarsait, es hekyette a gyumolcsot keverd valani jo kis zoldseggel amit szeret. Repa, edesburi, cekla ezek nem fujnak uzsira is mehetnek. Ehhez szuper egy kis alma, vagy korte, ha szezon lesz, nyugodtan takhatsz hozza szilvat is. A griz es rizspehely es ezek a suritok is foghatjak a kakit.
2022. ápr. 7. 07:33
 17/18 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy régi kérdés, de nekünk ugyanez volt, gondoltam megosztom, hogy semmi nem segített, csak mikor elkezdett rendesen inni, vizet. Előtte semmiből nem fogadta el, kanalazgatni kellett ahhoz is, hogy pár kortyot megigyon.

Lehet az is befolyásolta később, hogy beköszöntött a nyári meleg, és rájött, hogy milyen szomjasnak lenni :)

Azóta fel sem tűnik, ha kakál, addig vörösödött, dülledt a kis szeme, szenvedett vele hosszan (bár naponta többször is jött végül normális mennyiség így is).

Kérdező, azt esetleg leírhatnád, hogy nálatok mi lett a megoldás! :)

2023. aug. 1. 07:02
 18/18 A kérdező kommentje:

Nálunk talán az hozta meg a változást,hogy elkaptunk egy kiadós hányás-hasmenés vírust novemberben, és akkor kezdett el vizet inni, azóta már enged magának is vizet, ha szomjas. Meg kakiproblémával voltunk dokinál is,mert volt hogy 1 hétig sem kakilt,a doki egy hónapra írt ki neki egy szirupot, ami szerintem jót tett neki mert nem szenvedte meg a kakilást mivel hogy lágyította neki és szerintem megtanult nem félni a kakilástól.

Amúgy azóta is borzasztó rossz evő, fényevő, alig van valami amit szeret, kínszenvedés az etetése. Most ha látom hogy keményebbet kakil, akkor rögtön 100% narancsos dzsust adok neki nalunk a sok vízen kívül az is segít, azt legalább szívesen megissza, mert gyümölcsöt, zöldséget nem tudok semmilyet sem beleimádkozni és ez is a baj.

2023. aug. 1. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!