Hogyan segíthetnék a 10 hós fiamnak, hogy tudjon kakilni és ne legyen neki kemény?
Nekünk ez akkor oldódott meg mikor a húst is nevezettem és már sokat evett, többet mont tejet.
Szerintem kell nekik egy átállás. Ill meglepő de a cékla, kukorica később a Mák volt ami mindig tuti meghozta az eredményt
Tápszert kap, sajnos szoptatni csak 4 hós koráig tudtam. Pépeket kap, falatkákat még nem adok neki, mert azt olvastam, hogy ahhoz önállóan kell ülnie, és ő meg nem ül fel maga.
Egy napi étkezés így néz ki :
6 körül ébredés - 250 ml táp
10 körül - kb 150-160 g gyümölcspép, ami vagy csak gyümölcsöt tartalmaz, vagy vízben elkevert gríz vagy rizses pép különböző ízesítéssel amit dmben lehet kapni, ezt szoktam még gyümölcsel felturbózni
Ebéd 1 körül - husi/máj/hal/tojás + zöldségek kb 150g
Uzsi 4 körül - kb ugyan az mint a 10órai, ritkán morzsolok a pépbe kis babakekszet
Este 7 lefekvés- 300ml táp
Pépevés közben kínálom vízzel, de kb 20 ml csúszik le neki, ha pl grízes pépet csinálok,akkor kb 40 ml vízből többi gyümölcs.
A probiotikumot megprobalom kihagyni, hátha jobb lesz.
Még 1 étkezést nem tudom hova tudnák beiktatni, akkor már nem lenne meg a fél liter táp amit az orvos ajánlott 1 éves korig.
Ti hogy készítitek a főzeléket ? Én pl megfőzöm a zöldséget, húst, pépesítem, rakok bele egy kis olajat és az a főzelék. Vagy hogy kellene babának főzeléket készíteni ?
Tudom, hogy régi kérdés, de nekünk ugyanez volt, gondoltam megosztom, hogy semmi nem segített, csak mikor elkezdett rendesen inni, vizet. Előtte semmiből nem fogadta el, kanalazgatni kellett ahhoz is, hogy pár kortyot megigyon.
Lehet az is befolyásolta később, hogy beköszöntött a nyári meleg, és rájött, hogy milyen szomjasnak lenni :)
Azóta fel sem tűnik, ha kakál, addig vörösödött, dülledt a kis szeme, szenvedett vele hosszan (bár naponta többször is jött végül normális mennyiség így is).
Kérdező, azt esetleg leírhatnád, hogy nálatok mi lett a megoldás! :)
Nálunk talán az hozta meg a változást,hogy elkaptunk egy kiadós hányás-hasmenés vírust novemberben, és akkor kezdett el vizet inni, azóta már enged magának is vizet, ha szomjas. Meg kakiproblémával voltunk dokinál is,mert volt hogy 1 hétig sem kakilt,a doki egy hónapra írt ki neki egy szirupot, ami szerintem jót tett neki mert nem szenvedte meg a kakilást mivel hogy lágyította neki és szerintem megtanult nem félni a kakilástól.
Amúgy azóta is borzasztó rossz evő, fényevő, alig van valami amit szeret, kínszenvedés az etetése. Most ha látom hogy keményebbet kakil, akkor rögtön 100% narancsos dzsust adok neki nalunk a sok vízen kívül az is segít, azt legalább szívesen megissza, mert gyümölcsöt, zöldséget nem tudok semmilyet sem beleimádkozni és ez is a baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!