Hogyan segíthetnék a 10 hós fiamnak, hogy tudjon kakilni és ne legyen neki kemény?
A kaki gyakorisága annyira nem is aggaszt, orvos szerint 4-5 nap is belefér, hanem az, hogy inger kakilásra van neki, de nem tudja kinyomni, vagy csak nagyon nehezen.
Kedves 1-es, köszönöm a tippet, megnézem a DMben
Kedves 6os!
A szelcso nem erre valo, kar vele kinozni szegenyt, es nem is egeszseges megoldas (kicsinek sem)
A kakao tapszer helyett sem a legegeszsegesebb, plane nem 2 ev alatt.
A narancs nem szeklet lazito.
A rostos bolti mindenfele levekkel max artasz (hacsak nem a 100%os purere gondolsz amiben nincs hozzaadott cukor stb), használni semmit nem hasznal, max cukros lotyivel aztatja a szajat egesz nap!
Kedves kérdező,
nálunk ugyanez volt a probléma. Nagyon szenvedett a kislányom, de már 7 hós korától, ahogy elkezdett mennyiséget enni. Itattam sokszor, anyatejes, nem váltottunk ki igazából még egy étkezést sem akkor! Most 10 hós. Egy hónapot bírtam, adtam esélyt mindennek, de nem bírtam tovább nézni ahogy szenved, ordítva végig sír minden kakilást. Én nem akartam, hogy emiatt ráadásul rossz lelki berögződése is legyen. Semmi nem segített. Már semmi olyat nem evett ami fog (se krumpli, répa, banán, helyette édesburgonya, aszalt szilva, őszibarack, stb..). Egyszerűen nem vált be semmi. A dokit felhívtam, egyből MAKROGOL-t írt fel. Azóta adom neki kétnaponta, van hogy három, és minden rendben. Próbáltam ritkítani, de sajnos akkor ismét kezdődött a probléma.
Olvass utána, és ha tényleg nem válik be semmi, akkor ez a legkíméletesebb, ami segíteni fog biztosan.
Ha arra kerül a sor hogy felírják nektek is: én kb fél deci folyadékban oldom fel (fele kubu fele víz, így biztosan megissza), egyelőre ezt is csak kanalazva adom, különben a fele mellé folyik :)
Drukkolok nektek!
"A makrogol, vagy más néven PEG, nagy molekulasúlyú polimer, nagy a vízmegkötő képessége, így megakadályozza a folyadék felszívódását a belekben, megnöveli a víz mennyiségét a vastagbélben.
Ezzel a széklet konzisztenciáját képlékenyebbé teszik, a tömegét növelik, és segítik a béltartalom bélben való mozgását és a székletürítés kellemetlenségét csökkentik. Csak mechanikusan hatnak, és miután nem szívódnak fel, változatlan formában ürülnek, ezért még hosszas alkalmazás esetén sem észleltek mellékhatást. Hozzászokástól sem kell félni, terhesség-és szoptatás ideje alatt is biztonságosan használhatóak."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!