Melyik nevet adnátok?💁♀️
-Petra
-Anikó
-Hanna (tudom tucatnév, de tetszik és egész életemben csak 1 Hannát ismertem :D...)
-Violetta (igen, a Violetta sorozatot ismerem de annyira különlegesen szép és még sem vállalhatatlan lenne talán)
Vezetéknév: Molnár
Melyik illene hozzá legjobban? Véleményeznétek a fent említett neveket, hogy tetszik e vagy sem, mennyire passzol a vezetéknévhez? Más egyéb nevet ne ajánljatok ha lehet. Köszönöm.
Violetta helyett Violát adnám, nekem a Violetta már túl sok.
De a felsoroltak közül akkor a Petrát.
Petrára még egy szavazat. :)
Pont ma nézegettem én is a neveket, én is kinéztem a Petrát, csak nálunk nem illik a vezetéknévhez.
Akkor mit szóljon az, akinek Kiss Edit a neve?
Petra az egy ókori város neve is, egy nálad eggyel műveltebb külföldi arra asszociál, nem a kisállatokra vagy a simogatásra...
Molnár Petra nagyon ,,harapósan" hangzik; ott a tr-nél már nehéz kimondani egybe a vezeték-és a keresztnevet; ha mindenképp ezt akarnád adni, kéne közé egy másik.
Molnár Anikó nekem ő nagyon híres, egy az egybe híres ember nevét nem adnám; nemtom, neki van-e második keresztneve, és ha van, mi az, de Molnár Anikó néven lett ismert, szóval híres embernek a nevét fullba lehetőleg nem adnám, mert az nekem olyan lenne, mintha valakit ,,le akarnék másolni", és ő már van egy , híres is, ismerjük; tehát akkor emellé is adnék még második keresztnevet, vagy elé, vagy mögé. Amúgy a Molnár Anikó név jól hangzik, csak mindig olyan érzésem lenne, mintha nem hagynám a gyerekemnek, hogy önálló lény, önálló személyiség legyen, hanem le akarnék másolni egy sztárt. Mintha a gyerekemet anélkül kevésnek érezném, hogy egy sztárnak a nevét adnám neki, és klónozni akarnám a sztárt, és nem hagyni, hogy az önmaga útján szárnyaljon -a gyerek-, kibontsa a pici szárnyait,és nem azt akarnám, hogy olyan legyen mint önmaga, hanem , hogy olyan legyen mint valaki más. És lehet ez bárki híres, én kedvelem az Anikót amúgy, tehát nem azért írom, tehát bármilyen híres embernek a nevét egy az egyben nem adnám, ha az tetszene, valamit változtatnék rajta, hogy mégse legyen pontosan ugyanaz; tehát pl azt se szeretem , amikor a szülő, nagyszülő nevét kapja a gyerek. |||-mert olyanból már van egy, |a gyerek nem is a szülőnek a folytatása, hanem egy külön, önálló valaki.
Molnár Hanna -nekem ezt így olyan kellemetlen kimondani, ez is olyan ,,harapósan hangzik", valamint az r-ről meg a h-ról egy helyen, asszociálok valamilyen betegségre sajnos, úgyhogy nem adnám, ezt nagyon rossz kimondani, nagyon rosszul hangzik, nem akarok senkit megbántani, bocsi.
Molnár Violetta - na, ez királyul hangzik önmagában is, ez teljesen király, ez adható, úgyhogy a felsoroltakból ezt választanám.
Remélem, jókat írtam, ha nem , akkor bocsi, puszilok mindenkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!