Az újszölöttnek felírt recepteket kiválthatom a baba születése előtt?
Ha igen, akkor az én taj-számom kell rá, csak 8-assal kezdődik?
ILyenkor mit kell írni a születési dátumhoz? Névhez?
Vna, aki babonából nem váltotta ki?
Én nem váltottam ki, mert meg sem kaptam szülés előtt.
Arra meg sajnos nem emlékszem már, hogy mit kellett ráírnom, de még nem volt TAJ-száma, azt tudom.
Hát bocsi, de ezzel nem segítettem sokat :S
Azért köszi! :)
Én jövő héten szülök, de már nálam vannak a receptek.
Nálunk nem lehetett kiváltani előbb, csak mikor már megszületett a baba.
Baba neve, születési dátuma kell rá, és az anya taj-száma (8-assal kezdve).
Én is megkaptam a 36.héten a recepteket a védőnőtől, de kifejezetten felhívta rá a figyelmemet, hogy nem lehet kiváltani előbb. A férjem váltotta ki, amíg mi a kórházban voltunk.
Szia! Én kiváltottam és úgy volt ráírva, hogy az én taj számom, csak 8-al kezdtem. Meg az én adataim voltak rajta!
Muszáj volt kiváltanom, mert a kórházban itt nincs semmi és én a szülés előtt sokáig kórházban feküdtem és kellettek a kenőcsök stb. Nyugodtan kiválthatod! De különben ez is orvosfüggő. Sokan nem írják fel hamarabb, de aki tudja, hogy legalább ezzel könnyíthet a kismamákon, hogy ne kelljen a szülés utána rohangálni az felírja!!! :-)
Nem lehet.
Igaz, a te taj számod van rajta, de a gyerek születésének dátuma kell rá, meg a neve is, ezeket meg csak szülés után tudod meg. A nevét is, mert hátha mégsem az, aminek uh-n nézték.
Én megírattam a recepteket és apa a szülés másnapján kiváltotta és jött vele a kórházba, hogy lássam, mi micsoda, ne otthon csodálkozzak rá. A popsikrémet bent is tartottam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!