Miért ilyen érdekes a pelenkázás?
Csecsemő gondozó voltam anno. Ez rutin és anno két orankent 12 kisgyereket pelusoztam be.
Amikor a barátnőmnek vagy rokonomnak babája lett, én is felajanlottam hogy pelusozom mert bele lehet fáradni amikor megállás nélkül neked kell.
Nincs ebben semmi. Ellátok egy újszülöttet. Ebben semmi extra nincs legalább is számomra.
Ez egy tök érdekes kérdés szerintem, megfigyelés!
Szerintem amúgy azért, mondom az én - gyerektelen csecsemőgondózó és óvónő - szempontból sokan reflexből elmenekülnek, hogy fúj, tán büdös, és éppen az érdeklődésükkel kompenzálják ezt, hogy nem undorodnak még a pelenkatartalomtól sem.
El tudom azt is képzelni, hogy tanulni akarnak pelenkázási technikákat, hogy más hogy csinálja, hogy saját magukat igazolják, hogy ők jók abban, amit csinálnak.
Fura gondolatom tán, de nem kizárt, hogy tényleg érdekel valakit a gyerek nemi szerve, mondván hátha mégsem az, amit mondtak neki, illetve hogy konkrétan hogy néz ki a nemi szerve, kíváncsiságból, pláne, ha láttak már több olyat is, netán saját gyerekükét, összehasonlításból.
Szerintem. :)
Ugyanakkor szerintem te is szólhatsz, ha zavarónak érzed, hogy pl. bocsi, meghagynád nekünk a privát szféránkat, vagy vmi ilyesmit, szerintem mindenki megértené és elfogadná.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!