Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem mászik? Vmi baja...

Miért nem mászik? Vmi baja lehet? 6,5hósForog ide oda, végig a szobán, de már másznia kellene! Nem? Már nagyon izgulok, hogy miért nem csinálja ezt!

Figyelt kérdés
2010. szept. 13. 10:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
8 hónapos kora után kezdett el mászni a babám. Nincs miért aggódnod. Arra figyelj, hogy a kúszás se maradjon ki.
2010. szept. 13. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:
73%
Dehogy kellene még másznia! Azzal még nagyon ráér, ha forog, az pont elég ilyen idős korban.
2010. szept. 13. 11:02
 3/12 anonim ***** válasza:
Szia! Egyáltalán nem kellene már másznia, minden baba más. Én teljesen megnyugtatlak: az én kisfiam is szépen forgott "össze-vissza" már elég korán viszont kúszni csak 7 hósan kezdett, négykézláb állni kb 9 hósan és felülni meg mászni szinte egy napon csak 11 hósan kezdett! És semmi baja, csak Ő ilyen kis lusti. Szóval nyugi van időtök bőven mindenre!
2010. szept. 13. 11:02
 4/12 anonim ***** válasza:
Nincs semmi baj, ne aggódj! Ilyenkor még nem kell másznia! Az enyém is 9 hónapos kora körül kezdett el mászni.
2010. szept. 13. 11:16
 5/12 anonim ***** válasza:

Olyan nincs hogy kellene!!!!

Nem kell!!! Majd mászik ha akar.

Az első kisfiam nekem nem is mászott.

Nála az kimaradt.

A kicsi, nekem is 6,5 hónapos. Nem mászik,de négykézlábra áll és hintázik. Forog is, picit ül is,de egyedül még nem tud. Nem is erőltetek semmit Neki, mert annak nincs értelme.

Megkérdezhetem? Első gyermek? Mert ha igen, akkor még fogsz izgulni bőven :)

Szóval nyugi :D

Például, nem akarlak elkeseríteni, de a szomszédom gyereke már 20 hónapos és még annyit sem mondd, hogy dádá. Egyáltalán nem mondd semmit. Szóval minden gyermek más és más. Itt van akinek a babája (állítása szerint, ami nekem igen kamunak tűnik)6 hónaposan feláll. Szóval ja :) Nyugi :D Majd mászik :D

2010. szept. 13. 11:23
 6/12 anonim ***** válasza:

6,5 hónaposan mászni kellene??? Dehogy kell. Sőt, még 8 hónaposan sem.

Az én fiam 5 hónaposan kezdett el forogni, de csak a bal oldalán keresztül. Ezt csinálta 1,5 hónapig, mire rájött, hogy ami a jobb oldalán van, egyszerűbb úgy elérni, hogy jobbra fordul, nem pedig úgy, hogy megfordul balra, majd a tengelye körül is forog, míg el nem éri. :o)

Aztán nem volt megállás, firegve-forogva közlekedett ő is. 7 hónaposan kezdett el kúszni, pár nap alatt tökélyre fejlesztette, bár csak a jobb kezét és bal lábát használta. Most 9,5 hónapos, kb. 2 hete kezdett el mászni, felülni egyszerre, mostmár a kúszás is szabályos, mindkét kéz-láb, és inkább azért még kúszik, mert úgy gyorsabban tud teperni, és most kezdett felkapaszkodni dolgokon, álldogálni.

Igen, van olyan baba, aki már 7 hónaposan felkapaszkodik, mászik, láttam ilyet, egyidős a fiammal, de nem ez a jellemző, és nem ez a követendő példa. Ha miden mozgásformát tökélyre fejleszt a babát, és mindent szépen lassan megtanul, annak örülj. Ne azért izgulj, hogy 7 hónaposan mászik e vagy nem!

2010. szept. 13. 11:32
 7/12 anonim ***** válasza:
Szia! Dehogy kellene másznia! Előbb mondjuk kúszni... De még azt sem kellene most! Az én fiam 9 hónapos én még nem mászik, sok ismerősöm gyerkőce csak 1O hónaposan kezdett mászni, sőt, olyat is ismerek, akinek a gyereke egy évesen kezdte, aztén mindent bepótolt, ma művészi tornázik és balettozik. Nem kell túlparázni ezt, persze a gyógytornászok szeretik megijeszteni a mamákat, mert nekik is meg kell élniük valamiből...
2010. szept. 13. 12:30
 8/12 A kérdező kommentje:
első baba!pl:az unokatesója 6 héttel idősebb nála és ő már áll,sőt lépeget a butor mellett!
2010. szept. 13. 13:49
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne hasonlítsd sem az unokatesóhoz, se más babához.

A nagyfiam 6 hósan már hintázott 4kézláb, 7 hósan mászott, 9 hósan felhúzta magát állásba, egyedül felült.

A kicsi most 9 hónapos, kúszik, 4kézláb még nem áll, tehát mászni sem mászik, nem húzza magát állásba és sehogysem ül.

Majd a baba tudja, hogy mit mikor csinál. Ha meg vmi baj lenne, a gyerekorvos úgyis szól.

Nyugiiii

2010. szept. 13. 14:36
 10/12 anonim ***** válasza:

Minden gyermek másképp fejlődik.Az én lányom 6,5 fél hónaposan kezdett stabilan ülni.7 hósan állt fel,és lépegett az ágy mentén,8,5 hónaposan kezdett el mászni.

Semmivel sem vagytok elkésve!!!!!!!!!

2010. szept. 13. 16:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!