Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem korai ha 6 ho előtt...

Nem korai ha 6 ho előtt magátol felül?

Figyelt kérdés
Csak hét végén lesz 6 hos a kisfiam,egy hete már négykézlábazik, és tegnap már többször négykézlábbol oldalra dőlt,kitolta magát a kezével és már ült is. Azt hittem rosszul látok.Mi jön ezek után,számitsak rá hogy hamar el is indul?Nem lesz baja a kis gerincének?
2010. szept. 13. 10:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha magától ült fel, nem lesz semmi baja. Lehet, hogy most 1-2 dolgot ilyen hamar fog csinálni, de aztán lehet, hogy csak önállóan 14-15 hónaposan fog elindulni.

Ők tudják, mit mikor akarnak csinálni :)

Gratula hozzá :)

2010. szept. 13. 10:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha magától ül és nem ülteted, akkor nem lesz baja a gerincének. Ha a gerince nem bírná el, akkor nem ülne. Picit korai, de nagyon ügyes. Ez viszont nem jelenti azt, hogy mást is korábban fog csinálni. A gyerekeim 6 hónaposan kapaszkodva álltak, de a lányom pl csak 15 hónaposan indult el először egyedül.Hagyni kell, hogy a maga tempójában fejlődjön. Ha neki az a tempója, hogy ennyi idősen ül akkor hajrá! ;-)
2010. szept. 13. 10:22
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm,én is olyan büszke vagyok rá, csak féltem.
2010. szept. 13. 10:23
 4/5 anonim ***** válasza:

Semmi sem korai. A gyerekek nem egyformák. Ha nem erőlteted akkor nem lesz baja. Az egyik lánykám 6hónaposan már stabilan ült/felült magától. Nem ültettem soha, nem is lehetett. Mászni kb 7hósan kezdett, 11hónaposan elindult. A másik 5,5hónaposan mászott, kúszás kimaradt. Ülni csak 7hónaposan kezdett, de alig múlt 10hós mikor megtette az elsőlépéseket. Mindketten kisebbek voltak az átlagnál, mert 35hétre születtek így könnyebb volt nekik a súlyúkat megtartani. Illetve sokat számít szerintem a genetika is. Annó én is nagyon korán csináltam mindent.

Légy rá nagyon büszke és ne aggódj.

2010. szept. 13. 11:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha magától csinálja, akkor gratula a kicsinek :) Én is aggódtam anno, hisz még csak épp benne jártunk az 5. hónapban.

Ha nyüzsi a babád akkor lehet korán elindul egyedül, de az is lehet, hogy tényleg 14-15 hónaposan, ahogy a nagy átlag.

Mi 10 hónaposak voltunk (7 hónaposan állt fel, és utána tanult guggolni is már)

2010. szept. 13. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!