Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul csinálom a hozzátáplál...

Rosszul csinálom a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés

Amikor elkezdtem 5,5 hónaposan a kislányommal a hozzátáplálást délelőtt adtam neki almalevet és 1-2 nap múlva almapépet.De megfázott a drágám és nem evett 1-2kanálnál többet.Most 6 hónapos és délután kap gyümit(alma+őszibarack,de nem eszik meg még most sem 1 teljes adagot!:( ),mert délelőtt nem eszik semmit. A védőnő mondta,hogy adjak neki Főzit de a Krumplit nem eszi meg natúron így tettem bele neki répát és 1 kis anyatejet. Baj,hogy 2dolgot kóstoltatok vele? (gyümit és Főzit is )Várjam meg míg a gyümiből a teljes adagot megeszi? A gyümi csak desszert és ne szopi helyett adjam neki délután és utána vizet vagy teát adjak neki?

Össze vissza beszél nekem mindenki mit tegyek. Ti hogyan csináljátok?

Remélem segítetek nekem!!!

2008. dec. 16. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi 4,5 hónaposan kezdtük el a hozzátáplálást, de elötte alaposan kikértem a védönö véleményét, illetve utánaolvastam dolgoknak. Mi a délutáni étkezéssel kezdtük, s a védönö javaslatára gyümölccsel, mert ez székletlazító. Eleinte 4-6 kiskanállal kezdtük, s ettöl természetesen még nem lakik jól, így jött a tejcsi. De a mennyiségböl észreveszed, hogy ízlik-e neki, vagy hogy eljött-e az idö vagy sem. Ily módon egy kis üveg 4 napig is eltartott az elején. Érdemes egy fajtát kóstoltatni egész héten át. Ha aztán újat kezdesz, az is elöfordul, hogy megint 4 kanálról indultok. De kb. 1-2 hét után látod, hogy többet eszik, s akkor kevesebb tej kell utána, illetve a végén már semennyi. Az én kisfiam mindig jó evö volt, de az új dolgokból ö sem evett 4 kanálnál többet. Olyat is hallottam, hogy van amelyik gyerek nem bírja kivárni a kanalat, olyan éhes, nem megy elég gyorsan (illetve ö nem tudja még gyorsan enni) és így egy kis tej, kanalazás és megint tej a javaslat.

Ha a kislányod még most is csak 1-2 kanállal eszik, akkor még nála nem jött el az idö, próbálkozz 2 hét múlva újra.

Ja, mivel 6 hónapos adhatsz neki nyugodtan krumplit répával is (a mienk sose ette meg a répát magában).

Sok sikert! Remélem tudtam segíteni!

2008. dec. 16. 19:28
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi szépen.

Hol olvastál utána a hozzátáplálásnak?

Küldenél linket?

2008. dec. 16. 20:41
 3/4 anonim ***** válasza:
Szia! Sajna nem az interneten, hanem könyvekböl, folyóiratokból. De ezek német nyelvü szövegek, mivel mi Németországban élünk. Van pl. egy 3 havonta megjelenö folyóirat úgy hivják "Eltern" (szülök). Vagy a gyógyszertárakban van még ingyenes havi folyóirat "Baby" cimmel. Elég sok érdekes dolgot lehet kiszedni belölük. Három év alatt volt idöm böngészgetni, most is sokat olvasok, a második kisfiút várom.
2008. dec. 17. 13:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Azért köszi szépen!
2008. dec. 18. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!