Hozzátáplálást jól csinálom?
Ma kezdtem a hozzátáplálást,eddig csak anyatejet kapott kislányom,egy hete múlt 6 hónapos!
Ma kapott almalevet,3 kanálkával!Elsőtől öklendezett, másodiknál fintorgott, harmadik lecsúszott neki!Holnap újra próbáljam?
Ja,és írt fel a doktornő sinlacot, délután megkóstoltuk azt is, nem izlett,kiköpte!Túl sokmindent kóstoltattam vele egy nap?Hogyan tovább? Segítsetek!
Alapszabály, hogy egy nap csak egy új dolgot szabad kóstoltatni, mert ha valamelyik kiüti, nem fogod tudni hogy melyik volt az! Az én fiam 8,5 hónapos de még a mai napig fintorog és kiköpi az almát, nem eszi meg! :)
De valószínűleg csak az új és szokatlan íz miatt csinálta, holnap nyugodtan próbáld újra! :D
Szia! Bár mi vegyesen kajálunk- tápszer, cici, püré- én úgy szoktam, hogy :először almát pürésítettem neki és azt magában,(2 hétig) aztán főztem krumplit(túl kell főzni) átnyomtam neki szűrőn és mindíg egy kicsit kevertem az almához, aztán mikor már fele-fele volt az arány(kb 2hét alatt) főztem hozzá(külün lábasban, szintén túlfőzve) répát,(a főzőlevét nem szabad felhasználni!) és azt is szép lassanként egyre többet adtam az almás-krumplihoz, de mivel nőtt az adag a répa miatt, az almából egyre kevesebbet raktam, így lett belőle répás-krumpli.Lehet hozzá csirkehúst, csibemájat főzni mert kell a hús is.Semmi fűszer és mindent túl kell főzni!Ja és a krumpli főzőlevével lehet hígítani,vagy anyatejjel, vagy elkészített tápszerrel, de akkor csak fél órát állhat, szóval érdemes csak egy evésnyi mennyiséget hígítani. A többit beteheted a hűtőbe holnapig. Ha többet sikerült csinálni akkor meg porciózd szét és fagyazd le.
Nem szabad feladni! Én 2 hétig egyfélét adtam aztán jöhet az új ízvilág.A lányom is fintorgott először mindenre, de türelemmel kell lenni! Most nyeli a babakaját mint kacsa a nokedlit! :D
Remélem tudtam segíteni!
Jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!