Levalasztás? Jó "ötlet" lenne? Ki hogy Csinalta?
Kisfiam 8,5 honapos. Kezdem a legelejetol..(kizarolag anyatejes volt 5-6 honapos koraig)
Egeszen 7 hetes koraig csak enni kelt fel ejjel 2x. Majd onnantol ataludta az ejjelt kb 5-6 honaposan koraig. Azota mintha kicsereltek volna. Van h 8-10x felkel felorankent felsir..jobb esetben csak 4x, es persze csak cicivel alszik vissza emiatt köztunk alszik ami nem a legjobb választás.
Kerdesem az lenne h ha esetleg adnek neki tapszert estere attol jobban aludna? Vagy fogzasnal (mert szerintem azert nyugos ejjel) mindegy mi?
Oke, de ha leakarom valasztani lassacskan es nem 2-3 eves koraig szoptatni akkor megis hogyan altassam vissza ejjel? Nem cumizik, az ujjat sem szopja..
Illetve ki hogy csinalta akinek a babaja ennyi idos volt?
Tanacstalan vagyok, kerem anyukak segitsetek! (2 fogacska kint van mar)
Bocsi, a leválasztásról nem tudok írni, de pont ekkora babával vagyunk, 2 mellgyuladással (már vágni akartak a végén elsőnél).
Én inkább próbálgattam a dolgokat, mert borult az altatás nálunk is.
Nekünk az jött be, hogy magamhoz ölelve szoptatunk. Akkor 10 perc alatt bealszik, de úgy, karban szállítható is. A nappali kanapéján altatok és utána átmegyünk a hálóban. Próbáltam máshogy, hálóban altatni szokásos módon, de csak így alszik el, így viszont gyorsan és sokáig is alszik (még nem ébredt fel azóta).
Szóval próbálkozni kell, nektek mi jön be.
Szerintem kevés esetben megoldás a szoptatás elhagyása. Nem azért ébrednek ilyenkor ennyire gyakran, mert éhesek. Jó, biztos van olyan is, és akkor őket persze ki lehet ütni egy extrém tartalmas vacsorával+tápszerrel, de azért a legtöbb ilyen pici baba egyszerűen csak nem érett még meg az éjszaka átalvására. Nekik még teljesen más az alvási ciklusuk, mint a felnőtteknek, rövidebb a mélyalvás időszaka és gyakrabban ébrednek meg ellenőrizni a környezetet. Plusz ha fogak is mocorognak, az is kellemetlen, ha szepa van, akkor anyahiány is zavarhatja, a mozgásfejlődés meg aztán főleg összekuszál minden idegpályát, és akkor meg amiatt nem alszik (meg a beszédfejlődés is bezavar idővel). Szóval kipróbálhatod a tápszert, persze, de nem minden esetben az a megoldás. A lányom 1,5 éves, ugyan még reggel-este szopizik, de éjszakára már rég nem kap cicit, de még így is ébred 2-3 alkalommal. Mi együtt alszunk, nekünk ez nem különösebben gond, összebújunk és alszik mindenki békésen tovább, de csak úgy mondom, hogy ez nem feltétlenül a cicizés miatt van így.
Amúgy nálunk olyan 5-től 10 hónapos koráig volt ez, amit írtál, hogy éjjelente 10-12 alkalommal ébredt. Azidő alatt lezajlott a teljes mozgásfejlődés (5 hónaposan kezdett el kúszni, 10 hónaposan járni), kibújt 8 foga és a beszéde is elég szépen megindult. Én nagyon nem emlékszem erre az időszakra, de arra igen, hogy miután elindult magától, onnantól mintha elvágták volna, lecsökkent ilyen 2-3 ébredésre/éjszaka, és az már csak akkor lett gyakoribb, amikor valami konkrét baja volt (foga jött, szeparációsan szorongott, esetleg lebetegedett, ilyesmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!