Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mik azok a babaápolási dolgok...

Mik azok a babaápolási dolgok amiket felír az orvos, és mik azok amiket nekünk kell megvenni?

Figyelt kérdés
Fürdetéstől köldökápolásig, mindenféle kellék érdekel. Nagyon köszönöm előre is.
2010. szept. 11. 22:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Felírja a fürdetőt, a popsikrémet, a k és d vitamint, a hintőport. Neked kell megvenni az alkoholt recept nélkül. Egyébként a gyógyszertári popsikrém helyett nagyon sokan (én is) sudokremet vettem.
2010. szept. 11. 22:18
 2/16 anonim ***** válasza:
Ja, és tápszert is felír, ha szükség lesz rá.
2010. szept. 11. 22:19
 3/16 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott: olaj, erre viszont már nem emlékszem, hogy receptre kaptuk vagy vettük anélkül...
2010. szept. 11. 22:20
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. És például fülpucit vagy gézlapot, vagy hasonlókat, pl vattát köldökápoláshoz kell venni?

Bocsánat ha butaságokat kérdezek, de nem szeretnék semmit sem kihagyni.

2010. szept. 11. 22:21
 5/16 anonim ***** válasza:
Fülcucát kell mindenképpen, a köldökcsonkot is azzal tisztítottuk, és a fülét is (csak a külső részt, a hallójárathoz nem szabad hozzányúlni). Gézlapra nekem nem volt szükségem, mert a köldökcsonkot nem ragasztottuk le, ráadásul a 8. napon le is esett neki. Az olajat pedig sima kozmetikai vattakoronggal kentem be bőrébe, plusz a koszmó miatt a fejét is azzal törölgettem.
2010. szept. 11. 22:23
 6/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm :) Sokat segítettél!
2010. szept. 11. 22:24
 7/16 anonim ***** válasza:
köldök tisztításhoz: hidrogén peroxid, 10x10-es gézlap, pipetta
2010. szept. 11. 22:25
 8/16 anonim ***** válasza:
Ja, és gyógyszertárban lázmérőt is vegyél majd, digitálisat (és ne a flexibilis fejűt, hanem simát, mert ha később ne adj Isten kakigondok lesznek, és hőmérővel rá kell segítened, a flexibiliset csak szidni fogod, használhatatlan, elhajlik, nyeklik-nyaklik mindenfelé).
2010. szept. 11. 22:26
 9/16 anonim ***** válasza:
Amiket felir: alkohol ,hintőpor ,köldökápoláshoz ,fürdetéshez hidrophiles krém, popsikrém ,,vigantololaj csontképző:k vitamin.glicerines lázkúp ,amit neked kell meg venni steril gézlap köldökápoláshoz vatta ,rózsaméz, fültisztitó pálcika,babaolaj babasampon ,popsitörlő, pelenka,orrszivó ,reméelm segitettem 2 hónapos kismanó anyukája:)
2010. szept. 11. 22:29
 10/16 anonim ***** válasza:

Nekünk felírta a fürdetőt (szeretem még mindig azt használom), popsikrémet (még használom), hintőport a köldökére, germicid-c kúpot (lázlehúzó) és a vitamint.

Én vettem fültisztítót, 70%-os alkoholt (azt azóta is tartok itthon, mert pl ha lázat mérek ezzel fertőtlenítem a lázmérőt) steril vattát (csak kicsit mondtak, de én nagyot vettem nem is bántam meg, mert olajozáshoz is sokkal jobb mint a háztartási vatta) és mivel nagy haja van a babámnak utólag vettem sampont is, mert a fürdetőtől nagyon zsíros volt neki.

Hú most hirtelen ennyi jut eszembe....

2010. szept. 11. 22:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!