"Katona módszer"?
Sziasztok! Kedves jó barátomnak másfél hónapja született meg a kisfia, sajnos gondok adódtak, és oxigénhiányos lett a kicsi, sokáig kórházban voltak az anyukájával, pár napja jöhettek haza. Most a barátom segítséget kért tőlem, hogy nézzek körül a neten, mi is ez a bizonyos Katona-módszer, amit előírtak a fiának. Napi 6x fél órát kell végezni, ez oké, de ezen kívül semmilyen más infót nem talált róla. Csak ennyit írt haverom, hogy bár ő ápolóként végzett, olyan gyakorlatok is vannak, amiket alig mer megcsinálni szegény fiával.
Esetleg tapasztalatok, tippek, vélemények a témában? Minden segítséget elfogadok a szülők nevében is.
Ha beírja a google-be, hogy katona módszer, fog róla infot találni.
Napi 6 alkalom nagyon sok és el szokták unni, a dévény módszer csak 1-2 alkalom hetente és azt is a gyógytornász végzi el, nézzetek esetleg utána.
Gyógytornász vagyok. A Katona-módszer gyakorlatai biztonságosak, a baba érdekélt szolgálják, ha HELYESEN kivitelezik, azaz a betanítása alapos, és részletes volt.
Azt nem tudom, hogy a 6xfél órát ki írta elő; de az kivitelezhetetlen egy újszülöttnél. Mi azt szoktuk mondani, hogy minden pelenkázásnál csináljanak a feladatokból -nyilván abból többet, amelyik kevésbé megy.
De érdemes más technikákkal ia 'bombázni' emellett; pl. Dévény, Pfaffenrot...stb..
Kedves gyógytornász!
A 6x fél órát Pesten javasolták a Szent Margit kórházban, a betanítás kb annyi volt, hogy megmutatta EGYSZER az ottani gyógytornász a 8 feladatot amit a babával csinálni kell plussz felvehettük videóra aminn alig hallani a tornász hangját a kisfiunk sírása miatt.
-Forgatás hátról hasra bal oldalon.
-Ülesbe húzódzkodás.
-Forgatás hátról hasra jobb oldalon.
-Ülésbe rugaszkodás.
-Forgatás hasról hátra bal oldalon.
-Asszisztált mászástatás.
-Forgatás hasról hátra jobb oldalon.
-Lebegő ültetés.
Ezek a gyakorlatok vannak, márciusban lesz 2 hónapos a baba, nem vagyok orvos, de tudtommal például mászni nem fog nekem 2 hónaposan! Ülni meg pláne nem! Biztos hogy nem unalmukban írták fel, mondták is hogy nem lesz a baba kedvence, ettől eltekintve nem mindig ordítja végig és csinálgatjuk vele a tornát, persze nem napi 6x!
Azért szerettünk volna informálódni mert félünk ha rosszul csináljuk esetleg, akkor baja lesz a babánknak, de ha nem csináljuk akkor meg később azért lesz baja. :(
Az itteni védőnő szerint a Dévény módszer még inkább kínzás és nem az ő idegrendszeri problémájára való.
Megjegyezném a baba mindent csinál amit a korához képest kell: emelgeti a fejét, forgatja (jobbra néz/balra néz a pici feje, alvás közben is) a baba reflexei is megvannak, eszik is normálisan, lábát, kezét mozgatja!
Azt mondták azért kell ez a torna, hogy a későbbiekben tudjon mászni, járni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!