Mikortól ehet a baba eredeti formájában rakott krumplit?
Tehát úgy, ahogy a felnőttek. Nem veszek ki neki külön, nem hagyom ki a kolbászt, a fűszerezést...
Gondolom mindenki rávágná, hogy 1 éves kora után, de a napokban láttam itt egy hasonló kérdést, ahol az anyukák többsége már adott mindent a babájának 1 éves kora előtt. Olyat is, amivel hivatalosan meg kellene várni a 12 hónapos kort.
10-11 hónaposan
Legfeljebb a kolbászt nem adnám( mert kemény)
Hőkezelve utolsó simán lehetne adni..
Azért a feltételes mód, mert egyik gyerekem sem eszi meg.. pedig a nagy már 4 èves.
Ezt tanultam, húsüzemben dolgoztam.
A füstölt árut nem szabad, mert vannak mikróbák, amikee nincs hatással ez a tartósîtási mód, ezek pedig a pici gyerekekre amúgy magztokra is károsak akár végzetesek lehetnek.
Megfelelő hőkezeléssel megoldódik a probléma.
Viszont a keesjedelmi forgalomban elvileg vizsgált termékek vannak, “nyers” változatban sem jelentenek kockázatot. A háztáji problémásabb, mondom ezt úgy, hogy 1 hét múlva épp kolbászt készítünk itthon 🤫
De egy ekkora gyereknek (10hó) amúgy annyira fűszeres, hogy jó eséllyel meg sem eszi..
4-es, fustoltet nem lehet mert ugye maradhat benne a fustoles soran bakterium ,ami egy ekkoranak artalmas lehet ( ezert nem lehet terhesnek sem ) VISZONT, a rakottkrumpliban mar meg van fove a kolbasz, tehat minden bakterium elpusztul.
Kerdezo, en BLW-ztem, 6 honapos koratol mindent evett amit mi (kiveve mez). Ezek a magyar ajanlasok borzaszto osdiak, 50 evvel ezelottrol valo, azota sem frissitettek.
10 hónaposan szó szerint azt ette amit mi.
A füstölt sonkát úgy ette, mintha az élete múlott volna rajta, annyira imádta, imádja a mai napig.
Ha nem teszel bele füstöltet mehet
A lányom mióta elkezdtük a ht-t azóta aztbés úgy kapja ahogy mi esszük
A füstöltet, a teljeskiörlésűt és a mézet kerültük/kerüljük
Meg a felesleges hozzáadott sz@rokat
Aki azt írja h hőkezelés után mehet
Nem... nem mehet
Te otthin nem birod kiölni belőle amit ki kell
K a baktériumot elolölheted hővel de a toxint nem. Ezért nem adunk olyat sem ami füstölt cuccal készült, úgy tudom.
12 hónapos kor körül alakul ki a babáknál az az enzim ami ez ellen védhet.
Én így tudom.
Ezért nem jó hokezelessel sem.
Na most akkor ha többen úgy tudják, hogy nem akkor minek kellett ennyire lepontozni? :D
De amúgy mindenki azt teszi amit szeretne és jónak lát :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!