Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól ehet a baba eredeti...

Mikortól ehet a baba eredeti formájában rakott krumplit?

Figyelt kérdés

Tehát úgy, ahogy a felnőttek. Nem veszek ki neki külön, nem hagyom ki a kolbászt, a fűszerezést...

Gondolom mindenki rávágná, hogy 1 éves kora után, de a napokban láttam itt egy hasonló kérdést, ahol az anyukák többsége már adott mindent a babájának 1 éves kora előtt. Olyat is, amivel hivatalosan meg kellene várni a 12 hónapos kort.

2022. febr. 15. 21:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%
10 hónaposan ha megeszi én adnám. Ugyis látod, ha esetkeg megfekszi a gyomrát,olyan meg 1 év utan is lehet meg akármikor.
2022. febr. 15. 21:43
 2/19 anonim ***** válasza:
32%
1 éves korig nem lehet füstölt húsokat adni. Ha ti virslivel készítitek mondjuk, akkor lehet adni.
2022. febr. 15. 22:04
 3/19 anonim ***** válasza:
93%

10-11 hónaposan

Legfeljebb a kolbászt nem adnám( mert kemény)

Hőkezelve utolsó simán lehetne adni..

Azért a feltételes mód, mert egyik gyerekem sem eszi meg.. pedig a nagy már 4 èves.

2022. febr. 15. 22:34
 4/19 anonim ***** válasza:
23%
3. Hát én úgy tudom nem lehet adni, illetve orvosunk szerint. Hőkezelve sem. De lehet csak túlféltő típus, mi meg amúgy sem nagyon eszünk húst nem feszegettem. De több helyen olvastam, viszont szakértő nem vagyok :) jöhetnek ide is a lepontozások a kolbirajongóktól:D
2022. febr. 15. 22:38
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

Ezt tanultam, húsüzemben dolgoztam.

A füstölt árut nem szabad, mert vannak mikróbák, amikee nincs hatással ez a tartósîtási mód, ezek pedig a pici gyerekekre amúgy magztokra is károsak akár végzetesek lehetnek.

Megfelelő hőkezeléssel megoldódik a probléma.

Viszont a keesjedelmi forgalomban elvileg vizsgált termékek vannak, “nyers” változatban sem jelentenek kockázatot. A háztáji problémásabb, mondom ezt úgy, hogy 1 hét múlva épp kolbászt készítünk itthon 🤫

De egy ekkora gyereknek (10hó) amúgy annyira fűszeres, hogy jó eséllyel meg sem eszi..

2022. febr. 15. 22:46
 6/19 anonim ***** válasza:
87%

4-es, fustoltet nem lehet mert ugye maradhat benne a fustoles soran bakterium ,ami egy ekkoranak artalmas lehet ( ezert nem lehet terhesnek sem ) VISZONT, a rakottkrumpliban mar meg van fove a kolbasz, tehat minden bakterium elpusztul.

Kerdezo, en BLW-ztem, 6 honapos koratol mindent evett amit mi (kiveve mez). Ezek a magyar ajanlasok borzaszto osdiak, 50 evvel ezelottrol valo, azota sem frissitettek.

2022. febr. 16. 00:23
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

10 hónaposan szó szerint azt ette amit mi.

A füstölt sonkát úgy ette, mintha az élete múlott volna rajta, annyira imádta, imádja a mai napig.

2022. febr. 16. 07:14
 8/19 anonim ***** válasza:
8%

Ha nem teszel bele füstöltet mehet

A lányom mióta elkezdtük a ht-t azóta aztbés úgy kapja ahogy mi esszük

A füstöltet, a teljeskiörlésűt és a mézet kerültük/kerüljük

Meg a felesleges hozzáadott sz@rokat

Aki azt írja h hőkezelés után mehet

Nem... nem mehet

Te otthin nem birod kiölni belőle amit ki kell

2022. febr. 16. 08:23
 9/19 anonim ***** válasza:
12%

K a baktériumot elolölheted hővel de a toxint nem. Ezért nem adunk olyat sem ami füstölt cuccal készült, úgy tudom.

12 hónapos kor körül alakul ki a babáknál az az enzim ami ez ellen védhet.

Én így tudom.

Ezért nem jó hokezelessel sem.

2022. febr. 16. 08:27
 10/19 anonim ***** válasza:
45%

Na most akkor ha többen úgy tudják, hogy nem akkor minek kellett ennyire lepontozni? :D

De amúgy mindenki azt teszi amit szeretne és jónak lát :)

2022. febr. 16. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!