Milyen nyelven kéne beszélnünk a gyerekhez?
Ahogy az első írja. Mindenki a sajátján, társaságban angolul.
De úgyis ki fog alakulni.
Emlékszem rád meg a kérdéseidre kérdező, remélem minden oké veled/veletek? :D
Az én férjem dán, talán válaszoltam is 1 kérdésedre, nekünk idő közben megszületett a fiunk, mikor együtt vagyunk, angolul beszélünk egymással és hozzá is, mikor valaki egyedül van vele, az anyanyelvén, nagyszülők az anyanyelvén.
Én alapvetően nyelvi végzettségű vagyok, és az angolt tanítani is akarom neki majd aktívan, szerencsére nagyon jól beszéljük a férjemmel.
Most még könnyebb, de majd lehet keverni fogja a nyelveket fiatalon, de hát ez ilyen biznisz. :)
Anyanyelven mindenki..
Te nem fogod tudni olyan jól megtanítani angolul, hogy az legyen az anyanyelve, ahogy a férjed sem, bàrmennyire jól beszélitek. Persze meg dog tabulni angolul is, de nem anyanyelvi szinten.
Te magyarul beszélsz és a te rokonaid magyarul
A férjed svédül, a rokonai svédül, ha együtt beszéltek lehet angolul.
Nem törvényszerű, hogy nagyon későn kezd.
Pl unokatesóméknál igaz a szülők magyarok, de 3 éves korára a bölcsiből azon a szinten megtanult németül is, mint a kortársai, magyarul pedig az átlagnál jobban beszélt màr.
Köszönöm szépen mindenkinek, tényleg sokat segitettetek🥰
5-ös, gratulalok akkor a babahoz már 🥰 Köszönjük megvagyunk, nem épp leanyalom a terhessegem de kitartok hősiesen 😂
6os,igen abszolút igazad van, természetesen s én sem a párom nem perfekt felső fokon beszéljük az angolt 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!