Miben másabb egy kisfiú?
Sziasztok.
Úgy alakult, hogy kislányból kisfiúnk lesz, vagyis a 20héten megtudtuk, hogy bizony nem kislányunk lesz hanem 100% ban biztos kisfiúnk. Agyban át kell állnom, páromnak sikerült már az első percben, nekem pár nap csalódottság után, bizony muszáj átállnom hogy a rózsaszín rózsás szoba helyett valószínűleg egy kék kisautós kell majd. Nagyon lányra számítottam pár cuki csajos dolgot is vettem már, persze mondta a doki hogy nem 100% hogy kislány, de ő most azt mondja hogy 60%, hát nem jott be ... szóval értem én, hogy egy fiú más, és itt most nem a külső dolgokra lennék kíváncsi, hogy a lába között mi van, tudom azt a különbségeket. Csak, szeretném nagyon várni a kisfiam, ha már így alakult, csak nem tudom magam elképzelni fiús anyaként. Mit lehet egy fiúval csinálni? A lanyoknak szép haja van, csini rucikba lehet öltöztetni, babázni lehet velük. Az hogy nekem az édesanyámmal a kapcsolatom igen mély, úgy vártam, hogy legyen egy lányom nekem is, akinek olyan a kapcsolata velem,mint nekem az anyukámmal. A fiúk olyan rosszaságok. Bementem a boltba és unalmas ruhákat látok magam előtt szürke kék és zöld... a csajoknak sokkal többminden van. Főleg olyanok írjanak akiknek esetleg kisfiúk van, vagy lányuk is és fiúk is :) nagyon várom, de beparáztam,hogy mit fogok csinálni fius anyakent.. :) azok a válaszok egyaltalan nem erdekelnel hogy "nem mindegy micsoda, csak egeszseges legyen" , "neked minek gyerek"... már más felületen megkaptam, holott várom nagyon, csak nem így készültem.
Igaz az én fiam csak 2 hónapos, de el nem cserélném, pedig én is szívem mélyén lányt szerettem volna. Majd meglátod ha itt lesz. :)
Terhesen emlékszem, betévedtem H&M gyerekrészlegre, és fájt a szívem hogy jajjjj engem nem fog nyúzni jégvarázsos pizsiért, meg nem fonogathatom a haját... :D
Egyébként az elején (kb 2 év) annyira hasonlóak babaként/tipegőként, mire odaértek már hogy babázni lehetne, addigra meg rajongásig fogod imádni a fiad. Ja és egyébként ma már annyi uniszex játék van, lehet valamiféle "babázás" érdekelni fogja a fiad is, és lehet tök érzelmes lesz.
Mondjuk ruhák terén azt látom hogy a fiú dolgok ezerszer cukibbak, az összes lányos cucc rózsaszín, virágos, túlcuki (persze lehet nekik venni semlegest is :)).
Utolsó🤦🏼♀️
Nem mindenki olyan mint te, és legyél kedves nem megmondani másoknak, hogy mit élvezzenek és csináljanak. Van aki szeret vásárolni, van aki szereti a masnikat, a fodrokat.
"Sose erdekelt mibe van a gyerek,csak tiszta es igényes legyen, rovid haja mindig.Mindig azt hordta amit kapott, sose vasarolgattam, felesleges,nem a divat miatt szultem."
Az hogy valaki vásárolgat, és ízlése szerint öltözteti a gyerekét az nem "nemi szerepbe kényszerítés".
Nem mindenki special snowflake, az emberek túlnyomó része a biológiai neme szerint él boldogan és igen kis hányaduk születik rossz testbe. Ha már kitudja fejezni magát a gyerek, akkor válaszhat ruhát magának, de addig a szülők döntenek és élvezhetik ki a vásárlást.
A másik. Te veszel a gyerekednek gender semleges ruhát, mert téged nem érdekel, csak tiszta legyen, közben a gyereked személyisége alapján imád divatozni, mindene a tütü meg a mintás leggings, akkor te mennyivel vagy jobb ezzel az álszent hozzáállással? Már nekünk is megakarod szabni mivel töltsük az időnket, nyilvánvaló hogy a gyereknek se engednéd hogy divatozzon, hisze nem így nevelted...
Interneten nagy a választék.Az igaz, hogy én nem szeretek öltözködni, de neki szeretek vásárolni meg muszáj is.
Én a letisztultabb ruhákat szeretem, h&m , next oldalán is rengeteg van. Szóval nyugi, m3g tényleg nem hordanak egy rzhát sokáig az elején..
Kisfiam van és 1000 lányra sem cserélném el. Nekünk mondjuk nem kellett "átállni" mert a 12. heti genetikain 100% mondták a nemét (plusz 2 hétre rá a nifty is megerősítette). Nagyon örültünk a nemének is, de főleg, hogy egészséges.
Rengeteg aranyos fiú ruha van, dínós, állatkás, nem feltétlenül kell kék autós cuccokban gondolkodni.
A lényeg, hogy nagyon menő fiús anyukának lenni, ne félj tőle! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!