Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen idős korba kell a...

Milyen idős korba kell a kisfiú kukiját huzni?

Figyelt kérdés
Nekem két lány után van most kisfiam és többektől hallottam hogy már kicsi korban kel csinálni nehogy baj legyen. 4 hónapos most.
2021. dec. 13. 10:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell piszkálni. Ennyi a tanács.
2021. dec. 13. 10:20
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
A baj az ha elkezded matatni. Vedd meg Dr. Novák Hunor fütyi kisokosát, ott minden kérdésedre választ kapsz.
2021. dec. 13. 10:23
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Nekem azt mondta a védőnő hogy óvatosan lehet húzni neki amíg megy de erőltetni semmiképp
2021. dec. 13. 10:25
 4/14 anonim ***** válasza:
78%
Én úgy olvastam, hogy 1 éves kor után. A fiam 11 hónapos, eddig sem a védőnő, sem a gyermekorvos nem mondott evvel kapcsolatban semmit, valószínűleg azért, mert nem kellett eddig semmit csinálni vele.
2021. dec. 13. 10:31
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Fiam lassan 2 éves

A kukac ugyanolyan, mint születésekor.

De rendesen pisil rajta

Egyelőre senki nem piszkálja neki.

2021. dec. 13. 10:41
 6/14 anonim ***** válasza:
88%

1 éves kor alatt ne nyúlj hozzá.

És utána is csak annyira, amennyire nem fáj neki.

Pont abból lehet baj, ha túl korán és túl erősen húzkodják, kisebesedik, hegesedik és utána még sok-sok szenvedést fog okoznia a kisfiadnak. Ezt jó lenne elkerülni.

2021. dec. 13. 10:49
 7/14 anonim ***** válasza:
22%

Ahogy megszületett elkezdtem mind2 nek, a nyagynak 6 hósan már jó volt, a kicsinek 2.5 éves és picit még le van, de az már nem vészes.

Egyik rokon nem húzogatta 6 éves koráig 3x rántotta fel a doki. Akkor inkább én.

2021. dec. 13. 10:49
 8/14 anonim ***** válasza:
98%
Azt nem szabad csinálni amit a 7-es. Ne haragudj, de neked szerencséd van, hogy nem hegesedett nekik. Sosem engedném, hogy felrántsák, erre van megfelelő torna. Tájékozódjatok és sok kellemetlenségtől kímélitek meg a kicsiket!
2021. dec. 13. 11:02
 9/14 anonim ***** válasza:
19%

Az orvos azt mondta, hogy ha betölti az egy évet akkor kell.

A gyerekorvos a kórházban pedig azt tanácsolta, hogy legalább kétnaponta.

Tehát pár napos kora óta rendszeresen minden fürdésnél felhúzom neki.

2021. dec. 13. 11:45
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Évek óta az a szakmai ajánlás, hogy nem kell hozzányúlni egyéves kor után sem!

Amíg egyenes sugárban tud pisilni és nem fúvódik fel a fütyije pisiléskor, semmit nem kell vele csinálni, mert többet árthatsz vele, mint használsz. Az esetek többségében ovis korra magától megoldódik, ha van is letapadás, nem szabad piszkálni.

A fenti tüneteket kell figyelni.

2021. dec. 13. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!