Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sírhat a déditől?

Miért sírhat a déditől?

Figyelt kérdés

1,5 éves lányom viszolyog az egyik dédijétől. Relatíve ritkán látja, de a 3-ból csak 1 dédivel találkozik nagyjából kéthetente egyszer, a másik kettőt jóval ritkábban látja, mégis, az egyiktől fél, a másiktól nem.

Amelyiktől fél, az idősebb, kevésbé jól karbantartott dédi. Imádja a lányomat, mindig kedvesen fogadja, mosolyog rá, felvenné, kényeztetné, de a lányom valamiért fél tőle, pedig nem adott rá soha okot. Karácsonyi időszakban másfél hónapot a nagyszülőknél lakott kórház utáni rehabilitáció miatt (nehezen járt), így akkor többet találkoztak, de mégse enyhült meg. Persze nem erőltettük, a dédi is elfogadta és csak távolról nézte, de nyilván rosszul esett neki.

Ma szintén találkoztak egy rövid autóút erejéig, a dédi beült hátra mellé a kocsiba, nagyon örült neki, kedvesen fogadta, a lányom mégis keserves sírásban tört ki, alig lehetett megnyugtatni.

Rossz látni, hogy ennyire fél tőle, és hogy ez rosszul esik a dédinek.

Másnál is volt ilyen? Mitől lehet, ha nem adott rá okot? Lehetséges, hogy a rossz egészségügyi állapotát érzi, és ez taszítja, vagy ez butaság?

2022. febr. 4. 00:00
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Az idősek tudnak csúnyák és ijesztőek lenni, ezért félnek tőlük
2022. febr. 4. 00:18
 2/8 A kérdező kommentje:
A "gyakran" látott dédi sokkal parább. :D De persze ez megítélés kérdése. Neki lehet benne olyan ijesztő dolog, ami nekünk természetes.
2022. febr. 4. 00:24
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem is félt már pár baba, pedig akkor még tini voltam, és nem voltam se nem ronda, se nem ijesztő.

Ugyanígy ordítottak a közelemben.

Nem mindenre van logikus magyarázat 😂

2022. febr. 4. 00:44
 4/8 anonim ***** válasza:
94%
Rossz szag, rossz hangszín, hangos beszéd, esetleg lehet, hogy szorosan fogja meg, akármi lehet.
2022. febr. 4. 00:47
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Nem szimpatikus neki.
2022. febr. 4. 05:39
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon változó. Ez pont az a kor tud lenni, amikor még kevésbé szeret egy gyerek idegenekkel megismerkedni. Szóval ez is lehet akár. Az idősebb emberek szaga, hangos beszéde is néha ijesztő tud nekik lenni. Meg van aki nem szimpatikus egy gyereknek. Ez teljesen normális.
2022. febr. 4. 09:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Szegény Dédi. De ne érezze magát rosszul, egy másfél éves gyermek bármiért is fél tőle, ne vegye a szívére, hisz valószínűleg semmilyen komoly ok nincs a háttérben. Szerintem általában félnek az idősektől a kicsik. Nem mindegyik persze, de már én is találkoztam a dologgal ezelőtt.
2022. febr. 4. 10:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer átjött hozzánk egyik ismerősünk télen és a fején usanka volt. A lányom úgy megijedt tőle, hogy évekig ha csak meglátta őt, már ugrott is fel a karomba. Az utcájukba se mehettünk be, annyira félt. pedig egy aranyos ember volt, aki szerette őt.

A lányod is talált rajta valamit,ami miatt fél. Ezt nem mindig lehet racionálisan megmagyarázni.

2022. febr. 4. 13:10

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!