Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy gyermek 12 hónaposan...

Ha egy gyermek 12 hónaposan nem mutogat ujjal csak tenyérrel az biztosan autista lesz?

Figyelt kérdés

Sokan riogatnak ezzel, emiatt kérdezem. Hátha van itt ellenpélda. Utánoz minket, tapsol, integet, puszit ad, rázza a fejét ha nem akar valamit, grimaszol utánunk, több állathangot utánoz,nyitott tenyérrel mutatja mit szeretne, mit kér, hol a lámpa, óra, maci...stb.

Mondja apa, baba, alma, ott, azt, ezt. Járni most kezdett, már többet jár, mint mászik.

Köszönöm a válaszokat.

2022. jan. 28. 14:38
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Utolso!megiroe mit mondtak,mit lattak? Erdekel.
2022. jan. 31. 19:03
 22/28 anonim ***** válasza:
0%
Egyszerűen egyes emberek akár autisták, akár nem úgy viselkednek, mint egy ösztönlény. Hiába magyarázza el a témában jártas és gyakorlott orvos, hogy 45 éven felül senki ne vállaljon gyereket, mert veszélyes, csak vállal. Meg is lesz a következménye. A nök petesejtjei ebben a korban már el vannak öregedve, a férfiak spermái is. Egy öreg (45 éven felüli) apa gyerekei sokkal nagyobb eséllyel lesznek autisták, mint egy harmincas éveiben járóé és ha még ehhez hozzájön a nő előrehaladott életkora is, akkor dupla kockázat. De ezt nem képesek többen figyelembe venni, és amikor a gyerek valóban autista lesz, vagy éppen down kóros, akkor úgy viselkednek, mintha ők semmiről nem tehetnének a világon. Aki az ilyen betegséggel született gyerekét eldobja, az a legnagyobb mocsok, én kényszersterilizálnám az ilyet.
2022. febr. 1. 07:26
 23/28 anonim ***** válasza:
83%
Mi van 22 elgurult a gyógyszer? 😀
2022. febr. 1. 10:05
 24/28 A kérdező kommentje:

A férjem is és én is 33 évesek vagyunk, 32 voltam mikor szültem.

A 20-as válaszolónak pedig köszönöm, hogy írt, nem gondoltam, hogy ilyen sok idő a Koraiba bejutni. Ha esetleg van kedve ossza meg mit mondtak. Úgy vélem többen kíváncsiak rá.

Az én lányom kifejezi mit akar, mutat rá, mondja, hogy azt/ezt. Ha nem jót adok akkor rázza a fejét és van, hogy mondja nem. Viszont nagy hisztit tud rendezni, amennyiben nem kap meg valamit.

2022. febr. 1. 10:46
 25/28 anonim ***** válasza:
Szia. Az én lányom 2 éves. Teli tenyérrel 13 hónaposan kezdett, mutató újjal talán 17 - 18 hónaposan de még akkor se vitte túlzásba elég ritkán csinalta, most meg egyáltalán nem . De viszont már 4 kis mondókát is el tud mondani egyedül vidám egészséges gyerek, bölcsődébe is jár ott tuti szóltak volna ha látnak valami eltérést a többi gyerektől így már nem aggódok . Szerintem neked se kell aggódni ő ilyen :)
2022. febr. 6. 12:57
 26/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak is! Most ott tartunk, hogy a mesekönyvben már a dolgokat mutatóujjal mutatja, de ha kell neki valami vagy szeretne valamerre menni, akkor azt még teli tenyérrel többnyire.
2022. febr. 6. 21:13
 27/28 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező miujsag veletek?
2023. márc. 13. 20:27
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érdeklődést, hála égnek jó dolgokról számolhatok be. 13 hónapos volt a kislányom, amikor elkezdett mutató ujjal mutogatni. Én aggódtam emiatt, ezért elvittük a Korai Fejlesztőbe (gyerekeorvos is egyetértett velem, ő adta a beutalót),ahol kivizsgálták és korának megfelelőnek tartották a viselkedését. Nekünk tavaly nem kellett sokat várni, még talán 2 hónapot sem.

Most a napokban lesz 26 hónapos. A 2 éves státuszon egy dolog kivételével mindent tudott (akkor még nem ugrált páros lábbal, most már azt is csinálja). Sokat beszél, összefüggően, mondatokban, szépen ragoz is. A beszéd része egyébként 1.5 évesen lett látványos, addig csak pár szó, szótöredék volt. Onnantól kezdtek el jönni a szavak.

A szociális részben érzek még némi lemaradást, bár tény, hogy alig találkozik bárkivel. Családtagjaink messze élnek, közösségbe pedig nem járunk. A többi gyermeket, habár érdeklődve figyeli őket, nem csatlakozik. Pl. Játszótéren.

Érdeklődik a szobatisztaság iránt, párszor volt már, hogy használta a bilit.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

2023. márc. 14. 21:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!