Ha egy gyermek 12 hónaposan nem mutogat ujjal csak tenyérrel az biztosan autista lesz?
Sokan riogatnak ezzel, emiatt kérdezem. Hátha van itt ellenpélda. Utánoz minket, tapsol, integet, puszit ad, rázza a fejét ha nem akar valamit, grimaszol utánunk, több állathangot utánoz,nyitott tenyérrel mutatja mit szeretne, mit kér, hol a lámpa, óra, maci...stb.
Mondja apa, baba, alma, ott, azt, ezt. Járni most kezdett, már többet jár, mint mászik.
Köszönöm a válaszokat.
A férjem is és én is 33 évesek vagyunk, 32 voltam mikor szültem.
A 20-as válaszolónak pedig köszönöm, hogy írt, nem gondoltam, hogy ilyen sok idő a Koraiba bejutni. Ha esetleg van kedve ossza meg mit mondtak. Úgy vélem többen kíváncsiak rá.
Az én lányom kifejezi mit akar, mutat rá, mondja, hogy azt/ezt. Ha nem jót adok akkor rázza a fejét és van, hogy mondja nem. Viszont nagy hisztit tud rendezni, amennyiben nem kap meg valamit.
Köszönöm az érdeklődést, hála égnek jó dolgokról számolhatok be. 13 hónapos volt a kislányom, amikor elkezdett mutató ujjal mutogatni. Én aggódtam emiatt, ezért elvittük a Korai Fejlesztőbe (gyerekeorvos is egyetértett velem, ő adta a beutalót),ahol kivizsgálták és korának megfelelőnek tartották a viselkedését. Nekünk tavaly nem kellett sokat várni, még talán 2 hónapot sem.
Most a napokban lesz 26 hónapos. A 2 éves státuszon egy dolog kivételével mindent tudott (akkor még nem ugrált páros lábbal, most már azt is csinálja). Sokat beszél, összefüggően, mondatokban, szépen ragoz is. A beszéd része egyébként 1.5 évesen lett látványos, addig csak pár szó, szótöredék volt. Onnantól kezdtek el jönni a szavak.
A szociális részben érzek még némi lemaradást, bár tény, hogy alig találkozik bárkivel. Családtagjaink messze élnek, közösségbe pedig nem járunk. A többi gyermeket, habár érdeklődve figyeli őket, nem csatlakozik. Pl. Játszótéren.
Érdeklődik a szobatisztaság iránt, párszor volt már, hogy használta a bilit.
Így hirtelen ennyi jutott eszembe. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!