Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha egy gyermek 12 hónaposan...

Ha egy gyermek 12 hónaposan nem mutogat ujjal csak tenyérrel az biztosan autista lesz?

Figyelt kérdés

Sokan riogatnak ezzel, emiatt kérdezem. Hátha van itt ellenpélda. Utánoz minket, tapsol, integet, puszit ad, rázza a fejét ha nem akar valamit, grimaszol utánunk, több állathangot utánoz,nyitott tenyérrel mutatja mit szeretne, mit kér, hol a lámpa, óra, maci...stb.

Mondja apa, baba, alma, ott, azt, ezt. Járni most kezdett, már többet jár, mint mászik.

Köszönöm a válaszokat.

2022. jan. 28. 14:38
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm, jó olvasni, hogy másnál is volt hasonló a helyzet. Egyszem gyermekem, család, barátok messze élnek, ritkán találkozunk.
2022. jan. 28. 15:52
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
15 hónaposan kezdett el mutogatni a fiam. Nem tűnik autistának.
2022. jan. 28. 16:05
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Az öcsém is mindenre tenyérrel mutogatott (nagy köztünk a korkülönbség, úgyhogy bőven emlékszem)

Nem lett autista.

2022. jan. 28. 19:43
 14/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Jó, hogy valaki így emlékszik a testvérére :)
2022. jan. 28. 20:04
 15/28 anonim ***** válasza:
88%
Én is a napokban tettem fel ezt a kérdést. 1 éves, ugyanígy tenyérrel mutogat mindent. Védőnő és gyermekorvos is kiröhögött, hogy ennyitől senki nem lesz autista. Ha más tünetek is lennének, nem fejlődne úgy, akkor kellene aggódni.. de az is csak később 15 hónapos után. Ettől függetlenül én is kicsinálom magam az ilyenekkel…Lehet nem kellene olvasgatnunk, csak élvezni a pici gyermekünket….
2022. jan. 28. 20:46
 16/28 anonim ***** válasza:
83%

[link]

Itt van egy teszt,elvegezheto,en is megcsinaltam,mert az enyem meg sokat sikitozik,de az meg nincs is benne gyanukent. Nalunk a ket éves nem beszel,és visit ha azt akarja ra figyeljunk.🥴

2022. jan. 28. 20:58
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
A kérdezőnek 12 hónapos a gyermeke, ez a teszt pedig 16 hónapos kortól végezhető el…
2022. jan. 28. 21:20
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
18-24 igen. Alatta nem is merheto,nem aggodnek egyelore. Olyan sok furcsasagaik vannak a gyerekeknek.
2022. jan. 28. 21:21
 19/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek. Néztem azt M-CHAT tesztet, ebből van még amit nem csinál, nem jár még teljesen most tanulja, a mintha játékok még most jönnek szerintem. Maciját szokta itatni, etetni,illetve minket is, autót is tologatja, de nem igazán közi le még. Még rengeteget pakol, ki és be. Nyomkodós játékokkal játszik. Sok minden már megvan, szeret hintázni, lovacskázni, nevet persze, grimaszol utánunk, utánoz minket. Figyel a nevére, a mutatás irányába néz nem a kezünkre. Hát a mutatóujj még nincs meg, amire 2 kérdés is vonatkozik, de még van ideje akkor ha másfél éves korban érdemes nézni ezt. Keresztlányom 3 éves koráig nem beszélt, szinte semmit nem mondott. Ma 10 éves, kitűnő tanuló, kiváló sportoló. Emiatt annyira nem aggódnék.

A 15-ös hozzászólónak valószínűleg igaza van és élvezni kellene inkább, mint aggódni. :)

2022. jan. 29. 07:02
 20/28 anonim ***** válasza:
Szia nekem a fiam 22 hónapos nem mutogat. 15 h. - an korai. F-be beregisztraltam csak most jutottunk be. Ha akar valamit rángat s fusztrált ha nem tudom mit akar. Mozgása is késett. Nem érteti meg magát sehogy ez a legnagyobb baj fejjel sem. A jövőhéten derül
2022. jan. 31. 13:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!