Hiperaktav babák anyukáitól kérdezem, hogy 9 hónaposan volt már arra utaló jel, hogy a baba hiperaktív lesz?
a hiperaktivitas, mint betegseg csak a 90es evek vegen jelent meg. Ekkor visszaesett egy enyhe nyugtato kereslete a gyogyszeriparban, amire uj piacot kerestek az eladok. Igy kitalaltak egy uj betegseget gyerekeknek.
A gyerek csak eleven, nem hiperaktiv, a szulonek pedig csak nincs ideje lekotni es rendesen nevelni, ezert ramond egy betegseget, beadja a gyogyszert es elegedetten hatradol, hogy milyen jol vegezte a dolgat.
Bocs, de tőlem se leszel okosabb, de meg kell, hogy nyugtassalak: az előző válasz egy debil hisztérikus összeesküvéselmélet! Aki hip.aktív, az nem mozgékony, hanem zavart, kusza viselkedésű.
Korai fejlesztőben felméretheted a picit, de minden, amit a hiperaktivitás tüneteként ismerek, az nem kivehető ekkora babánál. Így nem tudom, lehet-e megnyilvánulása.
Igen úgy tanítják (én is tanultam pszichológiát):
Vannak hiperaktív gyerekek, valóban. Diagnózis felállítása, 5-6 éves korban lehetséges, amennyiben a gyeremek a hiperaktívitás összes! tünetét mutatja (nem linkelném ide be) összes körülmény közt (oviban, játszótéren, szomszédnál, otthon, reggel, délben, este)legalább fél-1 éven keresztül.
Ezen feltételek nélkül, nem lehet megállapítani hiperaktivitást. És tudomásul kell venni, a hiperaktivitás- NEM azt jelenti, hogy aktív a gyerek. Az agysejtek közötti kommunikációs hiba, ami a dopamin hiányra vezethető vissza. És nem is a rosszaság, elvenség a legfőbb tünete.
És a legnagyobb hülyeség és kár, amit lehet tenni ezekkel a gyerekekkel, az a sport, "leköti az energiáit" felkiáltással. Mert ismétlem, semmi köze az aktivitáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!