Amikor eljön a lefekvés ideje, fürdetéssel vagy szoptatással kell kezdeni?
Szeretnénk ha apuka altatná a babát esténként. Ez egyébként lehetséges?
Az lenne a legideálisabb, ha megszoptatnám a babát és utána apa fürdetés-masszázs-pizsi-altatás.
Ez működőképes? Vagy a babának mindenképp szopizni kell elalvás előtt?
(Azt tudom, hogy a mai ajánlások szerint már nem kell feltétlenül minden nap fürdetni a babát, itt a kérdésnél is inkább az apuka hogyan altassa a babát a lényeg :)
3 hét múlva jön a baba és még enyhén szólva sem érzem magam felkészültnek :(
Köszi! :)
Ez rendszeres munka, alapból 8 órás de családi segítséggel meg lehet oldani 4 órában. A kötelező találkozókat kell megtartani határideig, abból van 6.
Nagyon nem szeretném a munka miatt nagyon korán bölcsibe adni, az borzasztó lenne :(
De hát kell a pénz sajnos nekünk is :(
Ilyenkor szívás ha az ember vállalkozó, nincs olyan, hogy 3 évig nem dolgozunk és aztán megyünk vissza :(
Feladni meg butaság lenne, hiszen nem mindegy, hogy mit dolgozik az ember a következő 20-30 évben.
Ezt most nem azért mondom, de ha nehéz eset lesz a babád, ki fogsz készülni... éjjel esetleg nem alszik, beteg, fogzik, 10-szer ébred (2 ismerős példája), éjjel órákig fent van (1 ismerős példája), fel-fel sír, stb. Hacsak nem leszel mázlista, hogy este 7-8kor elalszik a gyerek és egész éjjel alszik, akkor ki fogsz készülni.
Nem lesz egy perced se magadra. Éjjel lehet kelni kell, reggel lehet már 5-kor ébresztő, egész nap vele vagy, utána este munka, és 3x2 óra alvás 2 éven keresztül.
Ha már munka van, (és az otthon végezhető, saját vállalkozásos munkák nem hiszem, hogy rosszul fizetnek) én a helyedben mondjuk reggel 8-12-ig felfogadnék egy babysittert. A minőségi idő számít, nem a mennyiség.
Amíg kicsi, nappal sokszor alszik rövidet, akkor is tudsz dolgozni. Vagy szopi közben is, esetleg ha akkor bealszik.
Este piciként ha szoptatás után fürdik (azt is mondják, hogy ne azonnal mozgasd nehogy bukjon), tornázik, elalszik lehet az sem lesz sokkal hosszabb idő, mert a kicsik még kelnek éjjel.
Később tud este hosszabban aludni - már aki, nekem az első jól aludt, most meg fogat mosok és már kel...
Annyira ismerem magam, hogy ha éjjel fent van a pici, akkor nekem muszáj lesz délután aludnom, amikor ő is alszik (volt már rá példa, hogy nem aludtam biz. okok miatt éjjel se nappal és fizikai tünetek jöttek ki rajtam már elég rövid idő alatt)
Meg hát az is lehet, hogy nem fog aludni délután, egy barátnőm babája 20 perceket alszik 3-4 hónaposan- és úgy se lehet napközben dolgozni :(
#24 hát igen volt egy időszak a terhességem alatt, amikor esténként teljes kétségbeesésben éjszaka felét végigsírtam, azokat vízionálva, amiket leírtál :(
Babysitterrel megint csak az a baj, hogy napközben nekem aludnom kellene, nem dolgozni, főleg ha nehéz eset lesz a baba, éjjelre meg ugyanúgy nem tud babysitter vigyázni a kicsire, ha az apja nem tudja még elaltatni sem :(((((
Szóval ha nem megy apával az altatás és/vagy durva eset lesz a baba, akkor brutálisan megszívtuk.
Az viszont jó lenne, amit a #23 írt, hogy cicivel gyorsan el lehetne altatni a babócát, akkor ki tudnánk logisztikázni a dolgokat :)
Azért próbálok pozitívan gondolni a gyermekvállalásra, nem kénköves pokolként, csak néha nehéz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!