Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amikor eljön a lefekvés...

Amikor eljön a lefekvés ideje, fürdetéssel vagy szoptatással kell kezdeni?

Figyelt kérdés

Szeretnénk ha apuka altatná a babát esténként. Ez egyébként lehetséges?

Az lenne a legideálisabb, ha megszoptatnám a babát és utána apa fürdetés-masszázs-pizsi-altatás.

Ez működőképes? Vagy a babának mindenképp szopizni kell elalvás előtt?

(Azt tudom, hogy a mai ajánlások szerint már nem kell feltétlenül minden nap fürdetni a babát, itt a kérdésnél is inkább az apuka hogyan altassa a babát a lényeg :)

3 hét múlva jön a baba és még enyhén szólva sem érzem magam felkészültnek :(

Köszi! :)

2022. jan. 24. 15:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
26%

Nálunk csak úgy működik hogy fürdés aztán vacsi.

A fürdéstől felébred és nem igazán akar aludni, úgyhogy abszolút nem volt opció ez a felállás. Fürdés után jön mindig a vacsi.

Az első 2 hónapban ráadásul sehol máshol nem volt hajlandó aludni csak a mellkasomon, ha apa próbálta a mellkasára rakni egyszerűen érezte, hogy az nem én vagyok és felébredt. 2 hónapig szó szerint 0-24 csak a. Mellkasomon feküdt. És úgy rajtam aludt 5 órákat is este, később már magam mellé tudtam rakni legalább annyit elértem.

A kiságyban 5 perc után felébredt.

Kb 3 hónapos volt mikor kezdte megszokni a kiságyat és már nem igényelte hogy rajtam aludjon.

Szóval sajna nem biztos hogy működni fog így az esti rutin apával. De majd kitapasztaljátok

2022. jan. 24. 16:25
 12/26 A kérdező kommentje:

Hát akkor megpróbáljuk azt, hogy megszoptatom, apa átveszi és altatja.

Aztán vagy nagy slamasztikában leszünk vagy nem :S

2022. jan. 24. 16:25
 13/26 anonim ***** válasza:
37%
4es vagyok. Nyílván próbáltuk az elejétől, hogy megszokja apát is de hiába. Nagy ritkán akkor sikerül elaltatnia ha este én elmegyek itthonról és a sírásba alszik bele. Ez nem túl kíméletes, nem akarom, hogy minden este a végkimerüléstől aludjon el. Illetve a kiságyba is nagy küzdés letenni mert ahogy lerakom felkel. Azt szoktam mondani, hogy lepedőérzékeny :D
2022. jan. 24. 16:50
 14/26 anonim ***** válasza:
0%

Nálunk is cicin aludt. Nekem 1-2x kellett az esti rutint kihagyni. Megvártak. :D

Azt értük el, hogy apa cumisüveggel elaltatja, úgy 2 hónapos korától.

2022. jan. 24. 17:02
 15/26 anonim ***** válasza:
18%
Akkor lenne könnyű dolgotok, ha tápszeres lenne a pici. A tápszert nehezebben bontja le a baba szervezete. Így óramű pontosan 3 óránként kellt az enyém, amikor csak tápszert kapott enni.
2022. jan. 24. 17:04
 16/26 anonim ***** válasza:
24%
1 eves koraig nem tudta megnyugtatni az apja, plane nem este. Szopi közben alszanak el 99.9 %, de hátha ti lesztek az a 0,1.
2022. jan. 24. 17:11
 17/26 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem is az amit a 15 mond. én a helyedben tápszert adnék neki,és nem szoptatnám. De csak azért mert továbbra is dolgozni szeretnél. Akivel nincs baj szerintem.

Az anyatejes babák sokszor csak anyát akarják. Megnyugvásnak is a cici kell stb

2022. jan. 24. 17:15
 18/26 anonim ***** válasza:
8%
17 es, kerdes, hogy erdemes-e feláldozni a baba egészségét ?
2022. jan. 24. 17:24
 19/26 anonim ***** válasza:

Ezek az elfoglaltsagok milyen gyakoriak és mennyi időt vesznek igénybe?

Mert ha mondjuk havonta egy estéről van szó, azt meg lehet oldani pl lefejt tejjel és apa ringatja 3 órát míg elalszik. Heti 2x neccesebb.

De ezt előre nem lehet szerintem kitervelni.

2022. jan. 24. 17:41
 20/26 anonim ***** válasza:

Nàlunk nem kellett altatni

Kaptak fürdetés előtt, elvileg nem szabadna tele pocakkal, de üressel üvöltöttek..

Majd kaptak utána is..

Letettem az ágyba őket és aludtak..

2022. jan. 24. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!