Amikor eljön a lefekvés ideje, fürdetéssel vagy szoptatással kell kezdeni?
Szeretnénk ha apuka altatná a babát esténként. Ez egyébként lehetséges?
Az lenne a legideálisabb, ha megszoptatnám a babát és utána apa fürdetés-masszázs-pizsi-altatás.
Ez működőképes? Vagy a babának mindenképp szopizni kell elalvás előtt?
(Azt tudom, hogy a mai ajánlások szerint már nem kell feltétlenül minden nap fürdetni a babát, itt a kérdésnél is inkább az apuka hogyan altassa a babát a lényeg :)
3 hét múlva jön a baba és még enyhén szólva sem érzem magam felkészültnek :(
Köszi! :)
Nálunk csak úgy működik hogy fürdés aztán vacsi.
A fürdéstől felébred és nem igazán akar aludni, úgyhogy abszolút nem volt opció ez a felállás. Fürdés után jön mindig a vacsi.
Az első 2 hónapban ráadásul sehol máshol nem volt hajlandó aludni csak a mellkasomon, ha apa próbálta a mellkasára rakni egyszerűen érezte, hogy az nem én vagyok és felébredt. 2 hónapig szó szerint 0-24 csak a. Mellkasomon feküdt. És úgy rajtam aludt 5 órákat is este, később már magam mellé tudtam rakni legalább annyit elértem.
A kiságyban 5 perc után felébredt.
Kb 3 hónapos volt mikor kezdte megszokni a kiságyat és már nem igényelte hogy rajtam aludjon.
Szóval sajna nem biztos hogy működni fog így az esti rutin apával. De majd kitapasztaljátok
Hát akkor megpróbáljuk azt, hogy megszoptatom, apa átveszi és altatja.
Aztán vagy nagy slamasztikában leszünk vagy nem :S
Nálunk is cicin aludt. Nekem 1-2x kellett az esti rutint kihagyni. Megvártak. :D
Azt értük el, hogy apa cumisüveggel elaltatja, úgy 2 hónapos korától.
Szerintem is az amit a 15 mond. én a helyedben tápszert adnék neki,és nem szoptatnám. De csak azért mert továbbra is dolgozni szeretnél. Akivel nincs baj szerintem.
Az anyatejes babák sokszor csak anyát akarják. Megnyugvásnak is a cici kell stb
Ezek az elfoglaltsagok milyen gyakoriak és mennyi időt vesznek igénybe?
Mert ha mondjuk havonta egy estéről van szó, azt meg lehet oldani pl lefejt tejjel és apa ringatja 3 órát míg elalszik. Heti 2x neccesebb.
De ezt előre nem lehet szerintem kitervelni.
Nàlunk nem kellett altatni
Kaptak fürdetés előtt, elvileg nem szabadna tele pocakkal, de üressel üvöltöttek..
Majd kaptak utána is..
Letettem az ágyba őket és aludtak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!