Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Normális ha egy eves kis...

Normális ha egy eves kis gyerek még nem jár önálloan csak kapaszkodva lépked?

Figyelt kérdés

12.5 honapos pontosan a lanyom es meg csak kerites mellett, butorok mellett lepked, nagyon sokat mászik.

1 eves statuszon nem aggodott a gyerek orvos, viszont a környezetemben mindenki azzal stresszel, hogy jarnia kellene es eröltessem kezen fogva

2022. jan. 16. 10:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
56%
Te hol laksz, hogy ilyen környezet vesz körül? Nem is szabad vezetgetni. Az meg teljesen normális, hogy még nem jár (másfél éves korig normális).
2022. jan. 16. 13:18
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
A lányom 1,5 évesen indult el. Ha akkor sem, akkor adott volna beautalót a gyermekorvos mozgás fejlődési neurológushoz. A fiam tegnap lett 1 éves, még ő is csak a bútorok mellett lépked. A mászás nagyon fontos, hidd el sokkal jobb, ha sokáig mászik, minthogy túl korán elindul. A lányom későn indult el, de pár hét alatt szépen megtanult sétálni, szaladni, egyszer sem esett el, jól kialakult az egyensúlyérzéke. Míg más 1 évesen elindul és hónapokig csetlik-botlik. Amúgy nálunk is mindig piszkálnak, hogy miért nem indul el, nincs-e vmi baja.
2022. jan. 16. 16:04
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Normális, ha egy 12-13 hónapos "csak" bútorok mellett, kapaszkodva lépeget. (Nem azért, mert én szakértőnek tartom magam, hanem, mert a gyermekorvosunk mondta.) Meglepő az emberi butaság és kotnyeleskedés. Én is megkaptam anno, hogy már "járnia kellene". Mondta ezt a faipari mérnök, és a közgazdász sógorom és sógornőm. Mert nyilván ők képzettebbek, és kompetensebbek ebben, mint a gyermekorvos, aki minimum 6 évet járt orvosi egyetemre. :-D

Nálunk 16 hónaposan indult el a lányom. Doktornőnk azt mondta, sok gyerek 16 hósan indul el ténylegesen, és szerinte 18 hónapos koráig "kell" elindulnia. Én nyilván neki hiszek jobban, hiszen pedagógusként én sem osztok senkinek faipari, és közgazdasági témákban tanácsokat :-). ...

2022. jan. 17. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!