Sokan miért erőltetik egy gyerek fejlődését?
Nem kell semmit bevezetni és pepest sem kell adni.
Ettől függetlenül biztos furi velük valami, ha ennyire megüzi a szemed.
Van többféle irányzat is. Olvass utána a blw nevűnek. Azt hiszem Angliában ez a fő ajanlás pl.
Én nem vagyok elszánt híve, de a kettőből egy gyerekem erre "született". A másikkal bevezettem, pèpeseztem én is.
Szerintem nem versenyzés. Hanem ösztönösen mélyen minden anya meg akar győződni arról hogy minden rendben, egészséges és ép a gyerek. Ez addig tart amíg minden alapkeszseget megszerez: mozgás, beszéd, önálló táplálkozás, játék.
Nekem a nagyobb gyerekem sérült, szóval van tapasztalatom abban mikor a második gyereknel mondjak hogy "jaj hova siettetem azt a gyereket"...
Az hogy mit eszik, az teljesen gyerekfuggo, 10 - 11 hónaposan néhány kivétellel mindent ehet, ha eszi magától. A kézenfogva setalas meg olyan hogy általában a baba kéri szerintem :) ezek azért nem veszélyeztetik a baba egészségét.
Szerencsére az egészséges babáknal semmire nem kell ragorcsolni. Az ember azt hiszi a szuper anyakepessegei miatt fejlődik így vagy úgy pedig ezek mind szerető környezetben maguktól jönnek :) ezt onnan is lehet tudni, hogy van idő olyasmiken piszmogni hogy 5 hónapos 29 naposan kaphat e almát már... Nem rosszbol írom, én is szerettem volna mindenféle okos elveket követni, de nem ezt dobta a gép - de így látom, hogy mennyi felesleges dolgon stresszelnek mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!