Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sokan miért erőltetik egy...

Sokan miért erőltetik egy gyerek fejlődését?

Figyelt kérdés
A sógornőméknek van egy 10 hónapos kisfiúk. Már egy jó ideje sétáltatják kezén fogva, ami úgy tudom, inkább árthat neki. De ők úgy gondolják, egy évesen legkésőbb már el kell indulnia. Bébi ételt, tejpépet sem adnak neki, hanem azt, amit ők esznek. Tehát olyant is, amit elvileg nem is ehetne még. Állandóan beszélnek hozzá (ami önmagában nem is lenne probléma), hogy beszéljen minél hamarabb ő is. De miért jó ez a rohanás? Miért jó, ha minél előbb felnő egy gyerek? Vagy egyszerűen csak ez versenyzés, hogy kinek csinálja a gyereke előbb ezt, meg azt?

2022. jan. 15. 20:57
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen, majdnem mindent ehetnek már, de csak majdnem. Ők még be sem vezetik az új ételt, csak úgy adják neki. Semmi pépeset, csak nehéz, fűszeres ételeket. És ráadásul elég sokszor, szinte tömik is azt a gyereket, és sokkal nagyobb súlyban is van, mint a kortársai. Lényegében úgy eszik, mint egy óvodás. De lehet, csak nekem furcsa ez.
2022. jan. 16. 18:38
 12/17 Derjaderja ***** válasza:

Nem kell semmit bevezetni és pepest sem kell adni.

Ettől függetlenül biztos furi velük valami, ha ennyire megüzi a szemed.

2022. jan. 16. 18:54
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát akkor minket nagyon félrevezetett a védőnő meg a hozzá táplálási oldalak... Mindent be kell vezetni, úgy tudtam eddig... Pépeset nem kötelező, de elég sokáig szoktak adni kisgyerekeknek. Sőt, van olyan gyerek, akinek 1 évesen sincs foga, ő hogyan enne akár rántott húst?
2022. jan. 16. 20:09
 14/17 Derjaderja ***** válasza:

Van többféle irányzat is. Olvass utána a blw nevűnek. Azt hiszem Angliában ez a fő ajanlás pl.

Én nem vagyok elszánt híve, de a kettőből egy gyerekem erre "született". A másikkal bevezettem, pèpeseztem én is.

2022. jan. 16. 20:59
 15/17 A kérdező kommentje:
Igen, hallottam róla, de ők nem és nem is az alapján adják nekik azokat az ételeket, csak mert nekik így kényelmes. És úgy tudom, a blw-nél is van vmilyen "szabály", nem csak úgy adják az ételt a gyereknek.
2022. jan. 17. 07:39
 16/17 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem nem versenyzés. Hanem ösztönösen mélyen minden anya meg akar győződni arról hogy minden rendben, egészséges és ép a gyerek. Ez addig tart amíg minden alapkeszseget megszerez: mozgás, beszéd, önálló táplálkozás, játék.

Nekem a nagyobb gyerekem sérült, szóval van tapasztalatom abban mikor a második gyereknel mondjak hogy "jaj hova siettetem azt a gyereket"...

Az hogy mit eszik, az teljesen gyerekfuggo, 10 - 11 hónaposan néhány kivétellel mindent ehet, ha eszi magától. A kézenfogva setalas meg olyan hogy általában a baba kéri szerintem :) ezek azért nem veszélyeztetik a baba egészségét.

Szerencsére az egészséges babáknal semmire nem kell ragorcsolni. Az ember azt hiszi a szuper anyakepessegei miatt fejlődik így vagy úgy pedig ezek mind szerető környezetben maguktól jönnek :) ezt onnan is lehet tudni, hogy van idő olyasmiken piszmogni hogy 5 hónapos 29 naposan kaphat e almát már... Nem rosszbol írom, én is szerettem volna mindenféle okos elveket követni, de nem ezt dobta a gép - de így látom, hogy mennyi felesleges dolgon stresszelnek mások.

2022. jan. 17. 08:27
 17/17 A kérdező kommentje:
Náluk nem a baba kéri a sétáltatást, hanem ők kezdték erőltetni, hogy minél előbb elinduljon. Amúgy engem is 10 hónaposan sétáltatattak, mert anyukám szerint én kértem, gerincferdülésem is lett. Nálunk a védőnő is elmondta többször is, hogy ne erőltessük, az ételeket is fokozatosan vezessük be még a 10 hónaposnak is. Most nálunk vagy nem ilyen alapos a védőnő, vagy ők fittyet hánynak rá, mit mond.
2022. jan. 17. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!