Aki ferde nyaktartással született és nem kezelték felnőtt korra is olyan maradt?
Mennyi idős?
Próbáld meg más testhelyzetekben is.
Kislányomnak pl. nem tudtam oldalra biccenteni a fejét, mert annyira befeszítette magát. Helyette oldalt fekvésben játszottunk és úgy emeltem fel a fejét a pelenkázóról (persze a vállát tartani kell, hogy rá lehessen rendesen nyújtani).
Az oldalra fordítást jobban tűrte háton fekve, de fel kellett kelteni az érdeklődését valami játékkal, hogy Ő indítsa el abba az irányba, én meg rásegítettem.
Az előrebiccentés ment a legkönnyebben, akkor kapott mindig egy puszihoz 'jött oda' a buksija.
Ezen kívül segít még, ha célzottan úgy fogod, tartod, kiságyba úgy rakod le, hogy legyen késztetése abba az irányba használni a fejét, amerre nem szívesen teszi, és nagyon fontos, hogy sokat legyen hason.
És igen, egy kicsit 'szőrösszívűnek' is kell lenni. A gyógytornásznál is sír. Nálad is fog. Ennek ellenére amit meg kell csinálni, azt meg kell. Az Ő érdeke.
Kezeletlenül fej,-és arc asszimmetria maradhat vissza, illetve 'melegágya' a későbbi gerincferdülésnek; de csak akkor, ha nem sikerül helyrehozni addigra, mire bezáródnak a kutacsok. Addig viszont ha el is feküdte a fejét, simán visszarendeződik még.
4es 3 hónapos. Pont így befeszíti és nem tudom oldalra biccenteni a fejét. De próbáltam ma oldalt fekve és úgy nem sírt. Oldalra fordítani viszonylag könnyen tudom, meg az neki is megy. Csak a biccentéssel van gond.
Hát kezeletlen már biztos nem lesz. Csak használjon a kezelés.
(Ha már 7000/óra 🤭)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!