Érdemes lenne a napirenden változtatni?
Másfél éves a kisfiam és a következő a napirendünk: fél 10 körül ébred és akkor minél hamarabb megreggeliztetem, hogy ne olyan későn reggelizzen. 1 órakor én már éhes vagyok, szóval ebédelek, viszont ő még nem, szóval ilyenkor "tízóraizik", eszik egy banánt vagy joghurtot. Aztán megy aludni és egy 2-2,5 órát alszik. Így nagyjából fél 4-kor ebédel. 7-kor vacsora és 8-kor alvás.
Ez egy néhány hete van van így, mióta átállt a napközbeni egy alvásra. Teljesen jól működik ez a rendszer, de most, hogy az imént megéheztem és ettem egy kicsit az ebédből gondolkodtam el, hogy még mindig alszik a gyerekem, 4 óra lesz mire ebédel, miközben más, normális emberek délben ebédeltetik a gyereket és négykor szinte vacsora van már vagy uzsi.
Jobb lenne,ha mondjuk 2 órával korábban kelteném és így csúsztatnák a napot? Nálatok hogy van ennyi idős gyerekkel?
én felébreszteném korábban, és többet aludna ebéd után így.
de igazából ha neked kényelmes így, miért ne maradhatna akár?
mire oviba kerül, valószínűleg úgyis más lesz már a napirendje, bár a késői kelés után lehet nehéz lesz átszoknia a korai kelésre. ha akarod bölcsibe vinni, akkor lehet érdemes lenne átállni a korábbi ébredésre, hogy ne akkor legyen új minden neki, és a hasonló napirend is segíti a beszoktatást.
Szerintem álljatok át bölcsődei/óvodai napirendre.
Ébreszd fel 7:30-8:00 között, 8 és 8:30 körül reggelizzen, 10-10:30 magasságában adj neki gyümölcsöt, ivólét, valami kekszet, joghurtot.
12-12:30 max 13 óráig ebédeljetek, aztán maximum 15 óráig aludjon, ébreszd, majd adj neki uzsonnát.
A köztes időben meg csináljátok a programjaitokat.
Aztán este 6-7 körül vacsorázzatok meg.
Nálunk kb úgy van, ahogy a 3-as írja. 8-fél 9 közt kel, reggeli, délben-fél 1-kor ebéd, utána megy aludni, 1-től alszik kb 3-ig, 4-kor uzsi, 7-fél 8 körül vacsi, fürdés, alvás.
Ez egyrészt azért jó, mert menni fog 2 évesen bölcsibe, és így nem kell majd átállítgatni, másrészt azért, mert van egy 5,5 éves ovis bátyja, és így kb ugyanaz a napirendjük, csak persze ő (mármint a nagyobbik) már nem alszik 2 órát délután.
Köszi, azoknak akik érdemben válaszoltak! Nekem kényelmes így jelenleg, de lehet megpróbálok változtatni kicsit.
#6 neked nem köszi, nem azért tettem fel a kérdést, hogy hello, kit érdekel a napirendünk. Nem is azt kérdeztem, hogy írjátok már meg, hogy jó-e ez a napirend. Bírom, amikor valaki kötözködni jár ide:)
Kíváncsi voltam, más hogyan csinálja. Ez neked problémát jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!