Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Náthás lett a kisfiam. Hányszo...

Náthás lett a kisfiam. Hányszor kell leszívni az orrát? Ti hogy csináltátok?

Figyelt kérdés
11 hónapos, eddig még soha nem volt ilyen gondunk. Most vettünk porszívós orrszívót, de igazából nem tudom, hogy milyen időközönként kell neki leszívni. Kaja előtt természetesen megcsináltam, hogy tudjon levegőt venni az orrán, miközben a cumisüvegből issza a tápit. De egyébként hányszor szoktátok? Mert kábé percenként törlöm le az orra alól a vizes orrváladékot, ennyiszer azért mégse szívhatom ki neki... szegényt így is sajnálom.
2010. szept. 7. 20:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Amilyen gyakran csak tudod. A váladéktól fülgyulladást kaphat. Naponta 3x használj bébi Nasivint is a leszivás előtt, a Sterimar oldat is jól oldja a váladékot.
2010. szept. 7. 20:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Okés, köszi, pont van itthon Nasivin. De akkor is kell használni, ha rendesen folyik az orrából a váladék? Tehát egyáltalán nincs eldugulva neki, mert folyamatosan ömlik.
2010. szept. 7. 20:26
 3/6 anonim ***** válasza:
Igen, akkor is szívjad. És úgy kell,hogy az egyik orrlyukát befogod míg a másikból szívod, különben csak ide-oda mozog a váladék. Doki mondta.
2010. szept. 7. 21:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha ömlik neki, akkor szerintem nem kell az orrcsepp. Én nem szoktam, ha nem muszáj, mert ahogy mozog, inkább a szemébe fújom. Egyébként annyiszor szívd, ahányszor te orrot fújnál. Szar ügy, ismerem. Bár én azért fél óránál gyakoribb időközönként nem szoktam kínozni vele. Akkor már nem kap fülgyulladást, pláne, ha magától ki is folyik. Az a lényeg, hogy a sűrű váladék legyen kiszívva, az tud letapadni.
2010. szept. 7. 21:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha nem folyik ki, vagy nagyon szörcsög, akkor kell szivatni a dokink szerint.Pl. ha cumizik és nem köpi ki, akkor kap az orrán levegőt.Ilyenkor elég az orr spré, az kioldja a váladékot.Szépen kifolyik tőle.
2010. szept. 7. 22:15
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2010. szept. 8. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!