Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tízórai után melyik étkezés...

A tízórai után melyik étkezés kiváltása következik, és hány hónapos kor körül jussunk el oda?

Figyelt kérdés
Most öt és fél hónapos a kisfiam, pár napja már kiváltottuk a tízórait. Hovatovább?
2010. szept. 7. 19:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó mondatot! Az pedig, hogy akkor ne itt kérdezzek, hát arra azt tudom mondani, hogy azért kerdezek, mert valamire kíváncsi vagyok. Hogy mire, azt pontosan meg is fogalmazom, arra vagyok kíváncsi. Másra nem. Azon még elgondolkodtam, hogy a 4 hónapos gyerek emésztése nincs kész az egyéb tápanyagra... Akkor a tápszer az emésztörendszert is fejlesztené? Mert a tápszereseknek 4 hónapos kortól ajánlják a hozzátáplálás megkezdését...
2010. szept. 7. 22:07
 12/17 anonim ***** válasza:
62%
Én az első válaszoló vagyok,nekem a gyerekorvos javasolta,hogyan csináljam:mivel sajnos elapadt a tejem,ezért már vagy 3-4 hónapja tápis a lánykám.először kaptt gyümölcslevet egy ideig,aztán amikor megszokta,jöhetett a pép,természetesen szépen folyamatosan,egyszerre csak 1 ízt.mostanra már összeturmixolok 3-4 fajta gyümit tízorira.mikor ezt megszokta,elkezdtem neki zöldségeket adni ebdre.egyszerre csak egy félét,és szép fokozatosan,először 3 kanál,majd 4,és így tovább..szereti,és nem hinném,hogy ártanék ezzel neki,tekintve,hogy követem az orvosunk utasításait.természetesen más lenne a helyzet,ha anyatejes lenne,mert a tejes babák elvannak akár 9-10 hónapig is csak anyatejen.
2010. szept. 7. 22:24
 13/17 anonim ***** válasza:
18%

Felőlem azt csinálsz a gyerekeddel, amit akarsz, de a nálamnál okosabbak ezt mondják:

"Sokan gondolják, hogy a tápszerrel táplált babáknál már 4 hónaposan el kell kezdeni a szilárd táplálék bevezetését. Ez egy óriási tévhit! A tápszeres babák emésztõrendszere semmivel sem érettebb anyatejes társaiénál, ráadásul a tápszer nem tartalmazza azokat az emésztõenzimeket, amelyek az anyatejben megvannak és segítik a szoptatott babát abban, hogy könnyebben megbirkózzon az elsõ falatok feldolgozásával. A tápszeres babák szervezete amúgy is ki van téve a fajidegen fehérje bélrendszerre gyakorolt negatív hatásainak, így különösen fontos, hogy megvárjuk a féléves kort, mielõtt újabb ételekkel ismertetnénk meg."

2010. szept. 7. 22:39
 14/17 A kérdező kommentje:
Más, nálad okosabb emberek pedig mást mondanak. Így aztán mindenki példálózhat egy okossal, aki azt mondja, ami neki a legjobban tetszik, nem? Mert más okosok pl. mondják azt, hogy a tápszerben nem elég a vas és egyéb nyomelemek, ezért kell megkezdeni korábban a hozzátáplálást. De egészen teljesen tökmindegy! Mindenhol mást mondanak, mást javasolnak, aztán mindenki azt hisz, amit akar. Én pl. azt nem, hogy három fajta gyümölcs és két fajta zöldség pépesítve tönkreteszi a gyerekemet fél évesen.
2010. szept. 8. 12:32
 15/17 anonim ***** válasza:
19%

Lehet, hogy nincs igazuk azoknak, akik állítják, hogy fél éves korig csak tej. Lehet, hogy te jobban tudod, bár nem végeztél kutatásokat ebben a témában.

De nem jobb félni, mint megijedni? Én nem kockáztatnám a babám egészségét. Mert mi van, ha mégis a kutatóknak van igazuk, és nem egy laikus anyukának, aki egy szem gyereket látott csak életében étkezni? Nem fog a gyerek azonnal elájulni, ha megeteted, majd később lehet tőle baja. Persze ha allergiás lesz az eperre, parlagfűre, porra, macskára, stb, akkor sem látod majd az összefüggést.

Sosem értettem az ilyen nőket. Mégis mit akarsz bizonyítani és kinek?

Turmixolva a pörköltet nokedlival is megeszi ám a gyerek, próbáld csak ki.

2010. szept. 9. 21:53
 16/17 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de te már rég nem arról beszélsz, amiről én. Remélem, legalább jólesett kidühöngeni magad, ha már ennyit dolgoztál a frappáns és szellemes válaszodon! Máskor légy kedves, ott oszd az IQ-dat, ahol arra konkrétan kíváncsiak. Segítek, azt onnan látod, hogy azt kérdezik, amit te le akarsz írni!
2010. szept. 15. 18:17
 17/17 anonim ***** válasza:
A 3-as hozzászólóval teljesen egyetértek.
2012. máj. 25. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!