Tényleg ennyire hihetetlen, hogy magától szobatisztult ennyire korán?
A kislányom 17 hósan úgy kelt egyik reggel, hogy: nem pelenka. Nagy szemekkel néztem. Kivezettem a bilihez ( van nagyobb tesó, kicsi korkülönbséggel. Nem ilyen korán, de az átlaghoz mérten ő is korábban lett az) és annak rendje és módja szerint belepisilt. Azóta pelenka csak éjjelre. Ez még nyáron volt. Nem állta a pelenkat egyáltalán. Mobilbili vagy fapisi volt, mikor fenn maradt a bili.
Több szülő is kérdezte, hogy szobatiszta? Mondom igen. Sokan mondták, hogy mázlista vagyok, de akadt sok olyan is, ahol azt kaptam meg, ők soha nem erőszakolnák rá egy ekkora gyerekre, meg hogy biztos nem akarok pelenkát venni, ezért ültettem rá. ( mosiztunk, de ez mindegy is)
Nyilván nem érdekelnek ezek, csak szöget ütött a fejemben, hogy miért mondanak ilyet? Miért piszkáljuk egymást fejlődési különbségekkel?
Tènyleg korai az àtlaghoz kèpest.
Az èn lànyom 18 hònaposan volt nappalra szobatiszta, alvàshoz mèg kellett neki.
Nekem is azt mondtàk, hogy biztisan percenkènt bilire ültetem, stb. Magàtòl mondta, hogy anya, bili! 26 hòsan meg csak ràül ès szòl, ha kèsz.
Büszke vagyok rà, de ez nem az èn èrdemem :)
8-as nem hiába beszélünk nappali szobatisztaságról és ágytisztaságról. Előbbi általában hamarabb kialakul, megtanulhatö, utóbbihoz egy hormon szükséges, ami segít, hogy sűrűbb és kevesebb vizelet termelődjön, amíg alszik a gyerek. Szóval ha nappal balesetmentes, akkor a kérdező gyereke szobatiszta.
Sajnálom kérdező, hogy ezekkel a kérdésekkel találkozol. Inkább fogd fel úgy, hogy az átlag még csak a fejére teszi a bilit ennyi idősen és ezért a csodálkozás és a sok feltételezés, hogy erőltetés van mögötte. 2 gyereked van már, ahogy kivettem a dologból. Engedd el a füled mellett!
"Szóval ha nappal balesetmentes, akkor a kérdező gyereke szobatiszta."
Nem. Akkor szobatiszta, ha felismeri es jelzi az ingert és hosszabb ideig képes visszatartani- de erre ugye nem érkezett még válasz. Balesetmentes egy pár hetes baba is lehet, ha az anyja 10 percenként bili fölé tartja....
16!
Sehol nem írtam olyat, hogy elképzelhetetlen, csupán sokaknak az a gyerek is szobatiszta, akit raultetnek x időnként a bilire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!