Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért olyan hihetetlen, hogy...

Miért olyan hihetetlen, hogy nem jár önállóan az egyévesem?

Figyelt kérdés

A lányom nemsokára egy éves lesz. Mindenki csodálkozva néz rám, amikor nemmel válaszolok arra a kérdésükre: És, megy már? (Nagyon fél, nem mer egyedül elindulni)

Nem tudom, hogyan hagyjam figyelmen kívül, de egyre frusztrálóbb számomra.

2014. márc. 9. 09:52
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
80%
Ne törődj velük! Mindenkinek szuper gyereke van manapság, amivel imádnak dicsekedni! Egyáltalán nincsen elkésve. Nekem mindkét gyerekem 13,5 hónaposan indult el önállóan. Ha jól tudom, 1,5 éves korig kell elindulnia egy gyerkőcnek a nagykönyv szerint.
2014. márc. 9. 09:58
 2/23 anonim ***** válasza:
24%
Nem hihetetlen, de mondjuk számomra furcsa a magyarázatod. Nagyon fél?? Mitől??
2014. márc. 9. 09:59
 3/23 anonim ***** válasza:
80%
Nekem nem fura. Egy evesen meg csak egy-ket bizonytalan lepest tett onalloan a lanyom. A mai vilagban mindent siettetnek. Csak az szamit hogy kinek a gyereke mit csinal elobb, gyorsabban, ugyesebben. Rank is furan neznek mert 8 honapos lanyom meg nem kuszik, maszik. Most probal negykezlabra feltolni magat, plusz hatrafele tolja magat a kezevel. Ne figyelj oda ki mit mond!
2014. márc. 9. 09:59
 4/23 A kérdező kommentje:
Ha néha meg-megáll a lábán egyedül, támaszkodás nélkül, látszik az arcán a félsz, hogy nincs mibe kapaszkodnia és inkább leül, nem indul el. - Így értettem azt, hogy fél
2014. márc. 9. 10:04
 5/23 anonim ***** válasza:
34%

Már miért lenne hihetetlen?

Nem értem, miért kell mindig mások csodálkozásával foglalkozni a kezdő anyukáknak. Te meg csodálkozz a csodálkozáson akkor. Vagy ha téged is zavar, hogy nem megy, mert fél, akkor sétáltasd többet.

2014. márc. 9. 10:06
 6/23 anonim ***** válasza:
52%
16,5 hónaposan indult el a fiam, minél tovább mászik , annál jobb :)
2014. márc. 9. 10:08
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 13 hós, a barátnőmé 1 héttel fiatalabb, az egyik rokoné 3 héttel és egyik sem jár még egyedül.

A fiam úgy megy,h fogja a 2 kezem, nem meri még az egyiket elengedni. Gyakorolja a felállást egyedül, de a menés még csak közös séta.

Nem kell még egy 1 évesnek önállóan mennie.

Ha már nem bírod a sok beszólást (elég bunkók akik beszólnak), akkor rakd őket helyre. Főleg ha idegenek. Mi közük hozzá?...

:)

2014. márc. 9. 10:18
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem is kérdezték? "és megy már? - válaszként mondtam: sőt, repül is..."

Vagy kérdezd meg, hogy az ő gyereke mikor kezdett el járni, hadd dicsekedjen. Ez biztos megnyugtatja a kérdezgetőt.

Belül kell összeszedned magad, ne foglalkozz ilyen esetben a mások véleményével.

2014. márc. 9. 10:30
 9/23 anonim ***** válasza:
89%

Szia! En a masik tabor vagyok es abszolut NEM jo!!!

Az en Fiam 6 hetesen fel orakat tamaszkodva nezelodott, 8hetesen forgott, 5hosan onalloan felult (sose ultettem), valahogy ekkor kezdett kuszni, maszas nem volt nalunk, 7 hosan kapaszkodva ment, 9honaposan futva bontotta le a karacsonyfat, 1 evesen futo motort kapott amit ki is dobtam mert nem ertem utol!

Mindenki dicserte a Fiam en persze qva buszke voltam, az en Fiam lett a csaladban az etalon, a merce! Minden gyerek hozza lett hasonlitgatva a nagyszulok altal...

3 es fel evesen meg nem beszelt! A gyors fejlodesbol olyan csecsemoreflexek maradtak vissza, hogy ha negykezlab allt es a plafonra kellett nezzen osszecsuklott! Erre a gerinctornas labdara felraktak negykezlab kibillentettek az egyensulyabol es siman leesett volna mert nem korrigalta az egyensuly vesztest! Ezek a csecsemoreflexek gatoltak a beszedjeben! A felmerest a bhrg-nel vegeztek szerencsere jo helyre jutottunk ezredszerre, amugy mindenhol en voltam a hule, a gyerekem a lusta en meg barom mert biztos beszelek helyette!) tudtam hogy valami nem jo a Fiamnal, de senki nem hitte el!

A bhrg-sek osszetettek neki egy tornat itthon vegeztuk es 1 honap alatt mindent dumalt! Artikulatlanul es ugy mint egy masfel-2 eves de mindent... Megint ereztem, hogy valami nem oke a terapeutank elkuldott magan hallasszuresre ahol meg kijott az eredmeny hogy tulhallo (olvass utana ha erdekel, nem irom le mert hosszu) igy valt egyertelmuve hogy miert hangos minden! Miert utalja az akvarium zugast, miert artikulatlan, miert hallja a telefont a nyilt utcan autozajban REZEGNI es szol hogy: halo!!!

Ait terapian is tul vagyunk! 4 eves lesz, nagyon csunyan beszel 4 logopedusnal voltunk de meg mindig tudom, hogy ennek itt nincs vege!

Tehat orulj a fejlodese sebessegenek igy minimum fel millio a zsebetekben marad mert a csecsemo reflexeit szepen lassan de mind legyuri!

Nem jo a gyors baba! En mar megtanultam... Igaz meg mindig buszke vagyok ra mert ilyen kis ugyes volt, de tudom, hogy a kovetkezo babank aki hamarosan szuletik es ugyanezt latom, ezt a gyorsasagot igyekezni fogok lassitani... Nem kell 9honaposan szaladni!

2014. márc. 9. 10:36
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
18 hónapos korig kell elindulni és a gyerekek nagy része 1 éves kora után indul el. Az a ritka, ha egy gyerek jár már ilyenkor. (A lányunk 15 hónaposan indult el.)
2014. márc. 9. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!