Mennyi idős korától hagytátok a gyereketeket (0-3 év) úgy a nagyszülőkkel fél napra vagy többre, hogy egyik szülő se volt ott?
1 éves kora után volt ott először egy napra (reggel 9-től kb délután 4-5ig). Éjszakára most hagyjuk majd először ott anyósommnál újévkor. Másfél éves.
Előtte csak 2-3 órákra hagytuk max, ha elmentünk moziba vagy ilyesmi. Azért az, hogy nincs egy fél/egész napot a nagymamánál a gyerek, nem feltétlenül azt jelenti, hogy nincs is gyerek nélküli kikapcsolódás egyáltalán. Csak rövidebb. A kettesben töltött este meg annyira nem nagy truváj, a lányunk 7-fél8 körül megy aludni és leghamarabb 11-12 körül ébred, amennyiben képesek vagyunk csendesek maradni, ennyi időbe belefér elég sok minden kettesben.
Amikor már a szoptatással lehetett..
Előtte 2-3 órát, amennyit kibirt..
2-3-4 hónaposan
A nagyobbik 1 éves korától aludt is már ott ( ott nem kèrte az anyatejet, utána pótolt)
Kicsi a korkülönbsèg, emiatt szüksèges volt.
Fiam 2 és fél éves. Mikor terhes lettem, masfél éves volt. Akkor hagytam anyánál 3 órára először.
Az a baba elment, műteni kellett. 18 hónapos volt, mikor reggeltől estig nem volt velem először. (Az apja vigyazott rá).
Azota 2 és fél éves, míg a tesóval (3.terhesség) vizsgálatokra mentem, addig volt anyaval (kb 5x). Illetve szülés után 2 és fél napig az apjával. Annyira anyás,nem tudom otthagyni. Csak ordítas van, azt meg nem hagyom. Csak itthon aludt eddig (a 2 nyaraláson kívül, de ugye az velünk volt)
A kicsi 3 hónapos, 1x sem hagytam senkire.
Anyósra plüssmacit sem hagynék, nem gyereket
10
Semmi közöd hozzá.
És nem ez volt a kérdés.
Te hogy bírsz ki egy napot a gyereked nélkül? Nem vagyunk egyformák.
15!
Az én anyósom pl férjemet gyerekkorába 3x tette ki, mert ha összejött egy új pasival,a gyerek csak zavaró tényező lett. Olyankor férjem ment az apjához. Miután a nagy lamúr véget ért, utána meg követelte vissza a gyerekét...
Szóval szerintem jogos.
2 és fél éves a fiunk, lassan 3. Mi vittük hozzá 3x a gyereket, abból is csak kritizálás volt.
Egyébként valaki elmagyarázhatná a lepontozásom...
13#
#16 ahogy látom, azokat pontozzák le, akik minimum 1 éves koráig nem hagyták másra a gyereket, és azokat fel, akik már a 2-3 hónapos gyereket is rábízták hosszabb időre másra. Legalábbis ha megnézed a tendenciát, akkor kb ez jön ki, bár ne kérdezd a logikát :D
Egyébként több órára/akár egész napra vagy estére ott hagyni másnál max olyan gyereket lehet 2-3 hónaposan, akit nem szoptatnak, mert akkor más is tudja etetni. A lányom sosem látott cumisüveget vagy cumit, igény szerint szoptattam ~1 éves koráig (utána is szopizott még, csak már inkább az én igényem szerint), így egész egyszerűen megvalósíthatatlan lett volna mondjuk 4 hónaposan, amikor 2,5-3 óránként kellett neki a cici, hogy bárki más vigyázzon rá ennél huzamosabb időn keresztül. Na meg amikor éjjelente 15x kelt fel, mert éppen minden baja volt egyszerre, ezt ugyan nagyon szívesen rábíztam volna bármelyik rokonra de nyilván ez annyira nem lett volna jó fej dolog részemről :D Szóval éjjelre is csak akkor hagytuk ott a nagymamánál, amikor már stabilan nagyon max 2x kelt fel, és akkor is elég volt a dédelgetés vagy egy kis víz, nem kellett mindenáron cicire rakni. Szerencsések azok a szülők, akiknek ez hamar eljön, nálunk ez nagyjából másfél éves korában történt meg.
(szintén lepontozott #11 voltam)
Ahogy írtam, a feleségek anyja a férjek anyósa. Minden nézőpont kérdése. Kivételek (rossz anyósok) mindig vannak (pont annyian, mint rossz anyák), azokról nem érdemes írogatni, mert nem lehet ezekből általánosítani.
Akinek itt fiúgyermeke van, legkésőbb akkor, amikor nagymama lesz általa, megérti majd, miről írtam.
Hozzáteszem, nem vagyok érintett, talán ezért objektív tudok lenni.
Egyébként, nem a rokonság foka, hanem az számít, milyen mértékben van jelen a pici életében a rokon, akinél hagyni akarod. Ha mindketten jól ismerik egymást, és ti is a rokont (megbízható és ért a gyerekekhez), miért ne? Nyilván a szoptatási igény korlátozza az eltölthető idő mennyiségét, de szerintem a kérdés nem erre volt kihegyezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!