Meg van valakinek a Bártfai Laci bácsi babaszakácskönyve? Ha igen a többi lent.
Rizst, olajat, rama margarint, tehetsz bele, ha megnézed az üveges bébikajákat minden gyümölcs rizzsel van sűrítve, a főzelékekközt is sok, és olaj is van bennük! A margarin ugyan úgy növényi mint az olaj!
Husit van aki már ad 5 hónaposan, pl. Akinek tápszeres a babája és 3,5-4 hónaposan elkezdte a hozzátáplálást!
Olajból margarinból elég 1 kiskanálnyi,de 6 hónaptól már kell a zsíradék az ételbe majd a védőnő is mondja!
Szopizott a lányom, én 5 hó 2 hetes korában adtam neki először húst, akkora darab csirkemellet mint egy 200ft-os! Majd mindig kicsit többet, 8-9 hónaposan volt hogy megevett 1 alsó csirkecombot, imádja a húst:)
az a szakácskönyv már csak ötletmerítésnek is jó, és ha gondolod belerakod vagy nem amit ír, esetleg hozzá adsz mást!
Én pl. 5 hónaposan kis olajon kiskanálnyi hagymát megsütöttem, tettem rá 4-5 lehéjazott kimagozott felvágott paradicsomot, késhegynyi vegetát, késhegynyi oregánot bazsalikomot,2 kisdarabka csirkemellet,
20 percig fedő alatt kis lángon főztem, külön megfőztem 1 burgonyát.
A paradicsom szószt turmixoltam, felét fagyasztottam, másik felét a főtt krumplival turmixoltam, imádta lányom! Volt bogy burgonya helyett 1 darab tökö. Megfőzem , majd a felengedett paradicsomszósszal turmixoltam!
Mikor vásárolok veszek tököt brokkolit zöld borsót, csirkemellet, ezeket felvágom, folpackba adagonként fagyasztom, ès reggel csak előveszek 1 kis fazékot, teszek bele 1kis burgonyát, 1 kis brokkolit, 1 darab csirkemellet, kis borsót, felengedem vízzel, főzöm 20 percet, majt turmixolom kis olajjal és kész! Vagy tök répa husi, vagy husi burgonya borsó répa!
Vagy megfőzök 3 órán át 1kg céklát, ha kiht felvágom darabokra vágom folpackba adatokat fagyasztok, és reggel csak kiveszek 1 adagot, délig kiolvad, addig főzök egy kis husit burgonyát, turmixolom a céklával kis olajjal!
Előző vagyok:)
rizst is szoktam főzni vízben jó puhára, leszűröm, és pl. Barackkal almával rizzsel turmixolom. Vagy háztartási kekszet reszelek a gyümölcsbe.
A főtt rizst bele keverem a főtt zöldségbe, de akkor burgonyát nem főzök, csak pl, tök répa husi főve és rizzsel kis olajjal turmixolom!
Ha sok a főtt rizs berakom a hűtőbe és másnap is azt turmixolom a kajába!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!